Actualitate

Veștile bune vin una după alta: ce se va întâmpla cât de curând cu DN 10. Anunțul prefectului

Șoferii care tranzitează DN 10, șoseaua ce face legătura între Buzău și Brașov, primesc încă o veste bună. La doar o zi după ce oficialii de la Drumuri Naționale au anunțat finalizarea celor 4 lucrări de consolidare și, implicit, ridicarea semafoarelor, prefectul Daniel Țiclea vine cu o nouă veste bună: cât de curând vor începe lucrările de ancorare a plaselor pe versanți. Asta înseamnă că, la finalul lucrărilor, șoferii nu mai au motiv să se teamă de căderile de pietre de pe versanți. Potrivit prefectului, totul a decurs bine până acum.

”La Colegiul Prefectural de la finele lunii aprilie anunțam că dacă lucrurile decurg conform graficului de lucrări, în curând vom veni cu vești bune pentru șoferii care tranzitează DN 10. Și iată că nu au fost vorbe goale. DRDP București, administratorul DN 10,  a reușit finalizarea celor 4 lucrări de consolidare de pe drumul național  care leagă Buzăul de Brașov, lucrări care s-au derulat în 4 puncte, la km 30, 34, 83 și 86. Odată cu finalizarea lucrărilor au fost ridicate și semafoarele, spre bucuria șoferilor care nu vor mai pierde așa mult timp în trafic”, spune prefectul Daniel Țiclea.

Acesta mai precizează că, pe lângă lucrările ce vizează versanții, va fi inaugurat, curând, și primul pod ridicat pe rețeaua de drumuri naționale după 1989 în județul Buzău. Țiclea, care este și vicepreședinte al PNL Buzău, mai spune că DN 10 a reprezentat o prioritate pentru organizația județeană a partidului, fiind făcute numeroase demersuri pe lângă responsabilii de la București pentru ca lucrurile să meargă așa cum trebuie.

”A mai rămas o mică porțiune semaforizată după Viaductul Stânca Teherău, din cauza căderilor de anrocamente din zonă. Cât de curând pe zona Siriu ar trebui să înceapă lucrările de ancorare plase pe versanți si vom  inaugura podul de la Cislău, peste Bâsca Chiojdului, primul pod construit pe rețeaua de drumuri naționale din județul Buzău, de după Revoluție.

PNL Buzău a luptat mult pentru DN10, drum național care anul trecut a fost redat traficului greu după o întrerupere de 15 ani”, a mai spus prefectul Daniel Țiclea.