Actualitate

(FOTO & VIDEO) Emoții puternice și momente unice. Cum s-a desfășurat nunta anului la Buzău

Dragostea nu are vârstă sau limite. O demonstrează din plin Petruș și Luiza, doi tineri cu dizabilități, exemplul clar că atunci când iubești nimic nu contează. Și-au dat seama de la prima întâlnire că sunt suflete pereche, s-au căsătorit iar seara trecută și-au îndeplinit cel mai mare vis: și-au legat destinele în fața lui Dumnezeu și apoi au avut parte de o petrecere ca-n povești.

Luiza și Petruș s-au cunoscut pe rețelele de socializare. Petruș, un buzoian imobilizat în scaunul cu rotile, s-a îndrăgostit încă din primul moment când a văzut fotografiile postate de Luiza, o tânără din Călărași cu deficiențe de vedere, pe Facebook. Nu a stat pe gânduri, i-a scris un mesaj, așteptând un semn de la ea. În scurt timp, Luiza i-a trimis mesajul mult așteptat care l-a făcut să se urce în mașina adaptată nevoilor sale și să conducă până la Călărași. Cei doi tineri s-au plăcut de la prima întâlnire și de atunci sunt de nedespărțit.

Un singur vis le-a rămas neîndeplinit, până ieri. Ajutați de Asociația Îmbunătățirea Vieții, cei doi tineri și-au unit destinele în fața lui Dumnezeu.

A fost nunta anului la Buzău, un eveniment cum nu s-a mai văzut în oraș.

Cununia religioasă a avut loc sâmbătă seară. Îmbrăcată în rochie albă de mireasă, Luiza a pășit alături de sufletul său pereche în fața altarului, emoționați și fericiți. Zeci de prieteni și cunoștințe le-au fost alături.

Luiza, însoțită de copii pe tot parcursul nunții, mereu emoționată și fericită, împarte bucuria momentului cu cei mici, vorbește cu aceștia, râde și dansează alături de ei.

Cât despre Petruș, nu-i mai dă drumul la mână! Se țin strâns de mână și povestesc exclusiv pentru Focus Tv, cum s-au întâlnit prima dată, cum au simțit fluturi în stomac și cât de repede au fost plăcuți și acceptați de noile familii. Viața lor este presărată cu surprize, prima întâlnire a fost o surpriză, la fel și nunta. Petruș i-a spus Luizei într-o zi de septembrie că se pregătește să plece din Parcul Crâng și că va reveni cu un apel telefonic când va ajunge acasă. Apelul nu a mai venit, iar Luiza, curioasă, îl sună. El îi mărturisește că este pe drum spre ea, iar de aici este poveste. Familiile i-au iubit instantaneu, iar planurile de viitor sunt aproape. În ciuda lipsurilor, cei doi se completează reciproc, își fură cuvintele unul din gura celuilalt, se iubesc și își doresc să realizeze multe lucruri frumoase împreună. Iubirea dintre cei doi este ca o lecție, o lecție prin care dragoste învinge mereu, indiferent de piedici.

La ieșirea din biserică au pășit pe un covor acoperit de petale de trandafiri, pentru ca apoi să se urce în limuzina care i-a dus la restaurantul în care a avut loc petrecerea. La restaurant, surprizele s-au ținut lanț. Prin mesaje video, artiști cunoscuți din întreaga țară, impresionați de dragostea puternică și povestea celor doi, le-au transmis “Casă de piatră” și fericire mirilor. Printre ei, Andra, Narcisa Suciu, Fuego și Ștefan Bănică Jr. Cu greu se poate descrie în cuvinte ce emoții au fost la nuntă. Damian Drăghici a ținut morțiș să le facă mirilor acest cadou, fiind singura sa sâmbătă liberă, din următorii 10 ani. Întreaga seară, pe ritmurile pieselor îndrăgitului Damian Drăghici, mirii și invitați au dansat neîncetat, fericirea citindu-se pe chipurile tuturor.

În ceea ce privește emoțiile simțite la biserică și la petrecerea de după, cuvintele sunt prea puține. Toți cei prezenți la nuntă, majoritatea persoane cu diverse dizabilități, îi privesc pe cei doi îndrăgostiți și le doresc numai bine. Inclusiv cameramanul, venit din partea asociației, se află în scaun cu rotile și a fost colegul nostru de breaslă pe tot parcursul nunții.

Petrecerea de după a fost un adevărat succes, cum rar mai vezi, persoane speciale care nu se lasă copleșite de probleme și dansează până la epuizare alături de cântăreți cunoscuți. Lângă Luiza au fost mereu cele două nașe, care au ajutat-o la fiecare pas, care au îndrumat-o și care, începând de ieri, i-au devenit mame spirituale. Luiza, neobișnuită cu tocurile, nu a mai putut sta pe ele la restaurant, iar una dintre nașe, Mirela, i-a spus: „Vei fi cea mai frumoasă mireasă desculță. Hai să te descălțăm”. Și așa a fost, Luiza a strălucit pe tot parcursul nunții și a fost cea mai frumoasă mireasă, în cea mai importantă zi din viața ei.