Actualitate

Tabăra de Cartier își deschide porțile. Urmează 10 zile pline de distracție și activități educative pentru copiii din două cartiere ale Buzăului

Vacanța de vară înseamnă, pentru cei mai mulți copii, timp liber petrecut alături de prieteni, în parc sau la bunici, excursii și mult așteptata tabără. Sunt însă și copii care, fie din motive financiare, fie din alte motive, nu au ocazia să plece măcar câteva zile din oraș și își petrec majoritatea timpului acasă. La ei s-au gândit reprezentanții Bibliotecii Județene care au decis să aducă tabăra aproape de casa celor mici.

De câțiva ani, în fiecare vară, bibliotecarii le oferă copiilor din Poștă și Mihai Viteazu ocazia de a petrece 10 zile în “Tabăra de Cartier”. Este vorba despre un proiect ajuns la cea de-a XII-a ediție, care va lua startul luni, 18 iulie.

“În perioada 18-29 iulie, de luni până vineri, începând cu ora 09:00 și până la ora 13:00, copiii sunt invitați la Corpul B al Bibliotecii Județene “V. Voiculescu”, în cartierul Poștă, pentru a petrece 10 zile de neuitat. Programul nostru de educație non-formală și petrecere a vacanței de vară este axat pe dezvoltarea abilităților sociale și cognitive, menținerea contactului cu alți copii, evitarea comportamentelor antisociale. Cei mici vor lega prietenii noi și vor participa la jocuri și activități distractive și educative”, se menționează într-o postare pe Facebook a Bibliotecii Județene Buzău.

Vor fi 10 zile în care copiii nu doar că vor socializa, ci vor putea petrece timp de calitate, participând la diverse ateliere de creație și jocuri educative.

„Și pentru acest an am gândit ateliere și activități variate, îmbinând educația non-formală cu dezvoltarea abilităților sociale și cognitive. Jocurile în aer liber, desenele pe asfalt se vor îmbina cu atelierele de creație, concursuri de cultură generală, de îndemânare sau de talente”, anunță inițiatoarea Taberei de Cartier, Luminița Vlad, șef Birou Corpul B al Bibliotecii Județene „V. Voiculescu” Buzău.

“Tabăra de Cartier” a fost gândită ca o alternativă pentru toți copiii care nu pleacă în tabere, mai ales din rațiuni financiare.