Actualitate Reporter de strada

(FOTO & VIDEO) Explicațiile oficialilor din Primăria Buzău după problemele create de ploaia din week-end

Oficialii din Palatul Comunal vin cu precizări după ce ploaia de duminică a transformat marile artere din oraș, aflate în plin proces de modernizare, în adevărate lacuri. Într-un mesaj postat pe Facebook, viceprimarul Ionuț Apostu a explicat că în aceste zone, cum ar fi Aleea Industriilor,  gurile de canal au fost astupate de constructor până la finalizarea lucrărilor, cu un scop clar:

“Pentru a asfalta strada în condiții optime și a evita înfundarea scurgerilor pentru apele pluviale constructorul a montat sisteme de protectie în aceste canalizări ce vor fi îndepărtare după finalizarea lucrărilor. Incidentul filmat în weekend exact asta a demonstrat, faptul că scurgerile erau înfundate! Este un aspect ce ține de tehnologia aleasă pentru asfaltare și nu de calitatea lucrărilor. Mai mult, după finalizarea lucrărilor constructorul va solicita Companiei de Apă o curățare a tuturor căminelor pentru ape pluviale pentru prevenirea unor astfel de situații. Reamintesc că ne aflăm într-un șantier. Iar lucrările sunt în curs de finalizare! Abia la recepția finală vom putea să facem aprecieri privind calitatea lucrărilor!”

Ploaia de duminică a transformat ușor, ușor, străzile din Buzău în lacuri greu de trecut. Rețelele de socializare au fost invadate de fotografii de pe principalele artere din oraș care arătau bălțile formate.

Un punct critic a fost Zona Industrială, arteră care, în prezent, este modernizată. Cititorii Șansa News.ro au semnalat cât de dificil a fost pentru ei week-end-ul trecut să circule pe jos sau cu mașina. În această zonă au loc lucrări de asfaltare, astfel că oamenii trebuie să faci slalom printre gropi pline cu apă, părți de drum unde asfaltul încă nu a fost turnat și diverse indicatoare.