Actualitate

(FOTO & VIDEO) Municipiul Buzău, conectat la Autostrada A7. Primăria a semnat un protocol cu CNAIR. Imagini cu noul drum

Realizarea Autostrăzii A7 crează noi oportunități de dezvoltare a municipiului și județului Buzău. Cel mai nou proiect care ar permite, în primul rând, modernizarea infrastructurii rutiere, vizează amenajarea unui drum de legătură între Autostrada A7 și municipiul reședință de județ. Propunerea a venit din partea primarului Constantin Toma care a anunțat că vrea să facă un sistem ”orbital”, o centură de 26,4 kilometri ce va înconjura orașul și care va face legătura atât cu viitorul drum expres Buzău-Brăila dar și cu viitoarea autostradă, București -Ploiești –Buzău-Focșani-Pașcani-Siret.

Primul pas în realizarea acestui obiectiv a fost făcut astăzi, odată cu semnarea unui protocol între Primăria municipiului Buzău și CNAIR.

”De astăzi ne apucăm de treabă. Până la finalul anului va fi gata studiul de fezabilitate”, a spus Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.

Parafarea s-a făcut în prezența ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.

”Municipiul Buzău va fi conectat cu Autostrada A7! Drumul de legătură dintre Autostrada Moldovei și Municipiu va fi realizat în parteneriat cu autoritățile locale!CNAIR și Primăria Municipiului Buzău au semnat astăzi un Protocol de Colaborare pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate necesar construirii a trei tronsoane ale acestui drum. Prin document se stabilește inclusiv contribuția financiară a fiecărei părți pentru finanțarea ”Contractului necesar Studiului de Fezabilitate destinat tronsoanelor 2, 3 și 4” ale acestui proiect. Începând de astăzi, CNAIR și Primăria Municipiului Buzău pot începe demersurile pentru elaborarea documentației tehnico-economice necesare derulării, contractul fiind finanțat prin POIM 2014-2020.Ulterior, proiectarea și execuția Drumului de legătură dintre A7 și Municipiul Buzău, cu o lungime de aproximativ 9 km, vor putea fi finanțate prin POT 2021-2027”, a spus ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, după semnarea protocolului.

Practic, prin acest protocol semnat marți, CNAIR va asigura finanţarea lucrărilor pentru centura oraşului, iar municipalitatea se va ocupa de gestionarea lucrărilor.

”Această zonă a Buzăului, din punctul de vedere al Ministerului Transporturilor, este o zonă destul de importantă şi tocmai de aceea s-a înfiinţat la Buzău o Direcţie Regională, iar prin protocolul semnat astăzi, care cred ca este al 40-lea astfel de document, urmărim să descentralizăm aceste lucrări. Am încredere că toate lucrările acestea vor fi făcute. Rolul CNAIR este să plătească aceste lucrări, dar ele vor fi gestionate de Primăria Buzău pentru că lucrările de mai mică anvergură, cum este şi aceasta, pot fi gestionate mai bine de autorităţile locale decât de o autoritate centrală. E mult mai bine ca lucrările să fie gestionate de cei care sunt beneficiarii direcţi ai acestor lucrări. Sper să vă încadraţi în termen până la decembrie 2023, iar noi să putem deconta acest studiu de fezabilitate ca apoi să trecem la proiectare şi execuţie”, a mai explicat Sorin Grindeanu.

La semnarea protocolului a fost prezent și Marcel Ciolacu care a recunoscut că a avut o implicare „sentimentală”.

” Pentru Buzău este un proiect decisiv pentru că aceşti 25 de kilometri de centură ce vor lega oraşul de A7 şi de drumul expres Buzău-Brăila este un lucru care are un sens şi o logică, avem un ministru şi un primar care înţeleg fenomenul şi acest lucru va duce la dezvoltarea municipiului şi a judeţului. Eu am avut doar o implicare sentimentală pentru că sunt buzoian şi mă bucur că în nici un an de zile lucrurile au luat acest trend pozitiv la ministerul Transporturilor”, a spus Marcel Ciolacu.

De la Buzău, oficialii de la Buzău au plecat la Focșani unde au semnat ouă noi contracte pentru realizarea unor loturi din autostrada A7. Este vorba despre loturile 1 şi 4 din A7, pe secţiunea Buzău-Focşani.

Autorul știrilor

Marilena Dinu

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • In proiectul A7 exista drumuri de legatura cu mun Bz , iar acest proiect stupid , asa -zisul orbital nu reprezinta o centura cum au alte orase ; inca o prostie a primariei

  • Gata, treaba-i buna, ne pune tomita pe orbita! Pe orbita, bai meltenilor, ati auzit?! O R B I T A!!!

    La modul serios acum, omul asta e bine la mansarda? El nu-i in stare sa adune maidanezii, sa se ocupe ca toti stalpii de iluminat sa aiba becuri functionale, sa toarne asfalt pe strazi (a vazut cineva Horticolei, strada asfaltata doar pe mijloc – brevet al primarului Buzaului), sa asigure locuri de parcare indestulatoare si alte nimicuri pe care tre’ sa le faca in primul rand oricare primar cu bun-simt si incepe sa ne spuna despre centura orbitala si alte rahaturi care par a fi “gandite” la Socola?

    Conecteaza Buzaul la A7…care A7? Ca aia-i pe hartie! Nici nu stii daca sa razi sau sa plangi..oricum, pana te hotarasti mai bine trimiti ambulanta in Piata Daciei nr. 1….