Actualitate

(FOTO&AUDIO) Grevă în 29 de comune din Buzău. Excesul de zel și greva de avertisment vor fi urmate de greva generală

Mii de angajați din administrația publică din toată țara, în speță angajați ai primăriilor din mediul rural, sunt de astăzi în grevă. Toată săptămâna vor fi două tipuri de grevă: una japoneză prin metoda excesului de zel, în care funcționarii nu se vor grăbi să le rezolve problemele oamenilor, ci vor prelungi până la maximum legal perioada de rezolvare, și o grevă de avertisment de două ore zilnic.

Greva de astăzi s-a desfășurat între orele 11.00- 13.00, iar în județul Buzău a avut loc în primăriile din 29 de localități. Vedeți mai jos comunele în care funcționarii din primării s-au aflat în grevă.

Protestele din primării au venit pe fondul nemulțumirilor salariaților legate de lefuri, despre care spun că sunt la nivelul celor din 2021. Greva de avertisment și cea japoneză prin exces de zel continuă toată săptămâna, iar dacă nu se va ajunge la nici un rezultat în urma negocierilor ce vor fi purtate de liderii de sindicat cu oficialii din Capitală, angajații din primării sunt hotărâți să întrerupă lucrul și să intre în grevă generală.

Adrian Marin, președinte filiala SCOR Buzău

Liderul sindicaliștilor din primăriile de comune mai spune că, din cauza salariilor mici, s-a ajuns la o scădere dramatică a numărului din angajați, care migrează către orașe, unde sunt mai bine plătiți.

Adrian Marin, președinte filiala SCOR Buzău

Autorul știrilor

Claudia Toader

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • … totuși nu sunt de pregătiți ca japonezii…. freacă niște hârtii de la un birou la celălalt , se mișcă greu …. angajați pe pile și relații !….

  • Au dreptate “saracii”. Daca te uiți la Merei in parcare zici că e show room de la Romexpo. Ar fi bine sa avem exemple de salarii din diverse comune.Dar nu este nevoie pt toată greva lor se sparge in capul contribuabilul.Trai neneaca pe bani ….nostri