Actualitate POLITICĂ

(FOTO&VIDEO) Adio, dar rămân cu tine! Primarul din Lopătari s-a alăturat PNL spiritual, cu proiectele de dezvoltare

Primarul comunei Lopătari, Claudiu Constantin, s-a alăturat echipei PNL Buzău, pentru promovarea și dezvoltarea proiectelor locale. Singurul șef de administrație locală ales dintre cei propuși de USR Buzău nu pleacă din partid, dar a decis să se afișeze alături de liberali, pe care îi consideră colegi. E o apropiere mai mult ideologică, ce are un scop clar: dezvoltarea comunei pe care o conduce.


Explicația e simplă: dacă și-ar da demisia din USR, Claudiu Constantin și-ar pierde mandatul de primar, ceea ce nu intenționează să facă. Pe de altă parte, a regăsit un aliat de nădejde în PNL, așa că a decis să meargă alături de liberali, cel puțin la nivel declarativ.


Liderii liberalilor buzoieni au participat azi la o ședință de partid la Lopătari, la care a fost prezent și primarul userist, iar concluzia a fost că e timpul unei susțineri reciproce, în interesul comunității.


Potențialul de dezvoltare al comunei este foarte mare, mai ales din punct de vedere turistic.


Consilierii liberali vor susține proiectele pentru dezvoltarea comunei Lopătari, iar în plus o atenție deosebită va fi acordată rețelelor de utilități, dar și drumurilor. Asta mai ales în contextul în care Lopătari are încă sute de kilometri de drumuri neasfaltate.


Comuna Lopătari este, de altfel, una dintre cele mai importante localități pentru liberali, iar proiectul comun al primarului și al PNL vine acum strict în sprijinul comunității. USR Buzău nu a avut, deocamdată, nici o reacție cu privire la această alăturare de imagine dintre primarul partidului și PNL.

Reacția USR după ce primarul din Lopătari a anunțat că se alătură liberalilor

La scurt timp după anunțul făcut de singurul primar USR din Buzău, Claudiu Constantin, liderii USR Buzău au reacționat. Printr-un comunicat de presă, conducerea USR îi cere primarului din Lopătari să ia o decizie clară din moment ce a decis să schimbe tabăra, și anume să demisioneze din partid. Iată comunicatul integral:

” Filiala USR Buzău își exprimă dezamăgirea față de gestul pe care primarul Claudiu Constantin din Lopătari a ales să-l facă, acela de a anunța plecarea la alt partid politic. Nu găsim justificate argumentele lui pentru asemenea gest și credem că în viață sunt importante principiile pe care le urmezi. Verticalitatea, integritatea, consecvența sunt foarte importante pentru politica pe care USR o promovează. Este inacceptabil cum PNL șantajează și amenință primarii pentru a-i racola, tratând comunități cu primari USR discriminatoriu atunci când vine vorba de alocările bugetare. Este a treia rectificare bugetară în care guvernul a alocat zero lei Lopătariului și aceasta este o metodă abuzivă de a acționa. Totuși, atunci când a candidat din partea USR, Claudiu Constantin a pornit asumat pe un drum dificil, știind că în administrația publică nu va fi ușor, dar s-a pus în slujba cetățenilor. A venit în USR tocmai pentru că a îmbrățișat valorile noastre, s-a identificat cu ele. Traseismul politic nu este una dintre aceste valori. Îi cerem lui Claudiu Constantin să ia și decizia morală a demisiei din USR. A fost ales primar din partea USR, iar după acest anunț nu mai poate rămâne în partid și în funcție. Situația va fi analizată în ședința Biroului Național al USR.”

ggf

Totuși, reacțiile sunt diferite chiar în interiorul USR Buzău. Irinel Cârstea, consilier USR în CLM Buzău,  spune că mutarea făcută de primarul din Lopătari este bună pentru acesta și în interesul comunității și dezaprobă reacția colegilor săi de partid.

”Colegul meu Claudiu Constantin, primar în comuna Lopătari, a ales să se alăture echipei  PNL Buzău. O mutare bună pentru el și în interesul comunității. Dezaprob comentariile injurioase aduse la adresa lui chiar de către colegii din fostul PLUS. Nu este principial să te lepezi de un om cu bun simt, educat și bun gospodar, un om pe care l-ai girat pentru a te reprezenta în alegeri”, a transmis consilierul municipal Irinel Cârstea.