Actualitate

(FOTO&VIDEO) Bilanțul “Nopții Muzeelor”, la Muzeul Județean. Anunțul autorităților

Sursa foto Fb/ Muzeul Judetean Buzau

O noapte culturală de excepție. Așa este caracterizată, pe scurt, ediția de anul acesta a evenimentului “Noaptea Muzeelor”.

Numai expozițiile Muzeului Județean au fost admirate de peste 3.000 de persoane. Copii, tineri și adulți au trecut pragul sediului central dar și al celorlalte instituții și s-au bucurat de toate momentele pregătite de organizatori.

“Expoziții inedite, expoziții de artă, expoziții panotate, escapadă culturală internațională nocturnă, întâlniri cu artiști români și străini, concerte de muzică populară, ateliere de poezie, MuseumBus nocturn – toate au purtat numele ”MNE/2022 la Muzeul Județean Buzău”. Parteneri din țară și din străinătate, muzee din județul Buzău și din București. Totul pentru o noapte culturală de excepție. Și programul din acest an a fost un succes remarcabil. 3082 de vizitatori au beneficiat de toate acestea în seara zilei de 14 mai 2022”, anunță Daniel Costache, directorul Muzeului Județean Buzău.

Pe lângă numărul însemnat de vizitatori, Muzeul Județean a bifat o premieră națională, prin expoziția de chihlimbar baltic, aflat în diferite stadii de prelucrare.

Expoziția de chihlimbar confiscat de la contrabandiști va rămâne la Muzeul Județean până la jumătatea lunii iulie. Între timp, va avea loc o licitație internațională online pentru valorificarea pieselor, împărțite în mai multe loturi, în funcție de valoare, după cum a anunțat la Buzău, directorul general al Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, Cornel Călinescu.

O parte din valoroasele piese ar putea rămâne, însă, la Buzău, în “patria chihlimbarului”. Președintele CJ, Petre Emanoil Neagu, a vorbit despre posibilitatea de a participa la licitația din perioada următoare.