Actualitate

(FOTO&VIDEO) ”Brainstorm” sau despre cum să-i înțelegem pe adolescenți

Sute de ore de repetiții, vacanțe petrecute prin școală, sacrificii nenumărate. Așa arată rutina unui hașdeian care face parte și din trupa de teatru a liceului. Periodic, rezultatele muncii și talentului ies în luminile rampei și culeg aplauze, așa cum a fost și cu ultima producție. Piesa Brainstorm, care săptămânile trecute a fost jucată la București, a avut premiera și în orașul nostru, pe scena de la Teatrul ”George Ciprian”.

Spectacolul are un mesaj emoțional puternic și vorbește, fără ocolișuri, despre provocările vieții de adolescent.

Rolurile sunt despre modul în care tinerii actori își doresc să fie înțeleși cu adevărat, dar și despre cum și-ar dori să fie construită relația cu adulții apropiați din viețile lor. Un joc al provcărilor multiple, la fel cum e și viața de adolescent.

Pentru ca mesajul să fie veritabil, adolescenții joacă, în spectacol, cu adevăratele nume. Situațiile create pe scenă și dialogul produc emoție în public, inclusiv printre părinții care, în rol de spectatori, se regăsesc în jocul actoricesc.

Ziua premierei, 29 noiembrie, a dat startul celebrăriii a 155 de ani de existență, la Buzău, a Colegiului B.P.Hașdeu.

Activitățile aniversare vor continua în săptămâna următoare. Pe 6 decembrie are loc lansarea de carte „Toate cuvintele pe care trebuia să le citești printre rânduri” a Mariei Teodora Dulea, elevă de gimnaziu, festivitatea de premiere a concursului de eseuri „Sfântul Nicolae Dăruitorul”, podcasturi și spectacole pregătite cu ocazia împlinirii a 155 de ani de excelență în educație.

În cadrul acelorași manifestări aniversare, joi, 8 decembrie are loc „Bătălia Cărților” la Biblioteca Județeană Vasile Voiculescu, urmată luni, 12 decembrie, de conferința susținută de Sergiu Neguț, iar miercuri, 14 decembrie, conferința academicianului Marius Andruh.