Actualitate

(FOTO&VIDEO) Coincidențe cu semnificație la absolvirea unei noi generații de hașdeeni

Peste 300 de absolvenți de clasa a douăsprezecea ai Colegiului Național Bogdan Petriceicu Hasdeu, însoțiți de rude și prieteni, au participat, astăzi, în jurul prânzului, la festivitatea de absolvire. O festivitate reprogramata din cauza grevei profesorilor, ceea ce mai degrabă a amplificat emoțiile, decât să le diminueze.

Pe lângă premiile clasice, pentru medii mari sau rezultate excepționale la olimpiade, hașdeenii au fost premiați și pentru calitățile umane cu care s-au remarcat în timpul liceului.

Luându-și rămas bun de la viața de liceeni, tinerii, dar și adulții care i-au însoțit, au privit retrospectiv la ultimii patru ani. Cu amintiri evocate, cu lacrimi, pe alocuri, cu regretul despărțirii și speranțe pentru viitor, liceenii s-au despărțit de școala în ale cărei bămci nu se vor mai așeza decât pentru examene. Un ultim poster, în care fiecare colectiv de a XII-a s-a regăsit, a fost afișat la geamul fiecărei clase.

După tradiționala predare a ștafetei, a avut loc ceremonia de decernare a titlului de șef se promoție. Mario Nicolae, cel care a obținut titlul, a urcat pe scenă insoțit de mama sa care i-a fost și diriginte. Solar, cu ochii marcați de emoție, le-a vorbit colegilor săi cu drag despre anii de liceu și despre grija pe care le-o poartă. Rezultate foarte bune are la multe materii, i-au plăcut matematica și informatica, iar, pe viitor, vrea să studieze în afara țării. Media sa de absolvire este 9,99.

Lacrimile despărțirii au fost surprinse de telefoanele părinților care au devenit camerani de moment.

Un moment inedit a fost cel în care cerul a fost survolat de mai multe aparate de zbor. Șase avioane au străbătut cerul, spre bucuria tinerilor care au strigat, fluierat și bătut din palme când au observat aeronavele.

Tinerii susțin că momentul nu a fost întâmplător, fiindcă ei urmează să-și „ia zborul” și „să se înalțe” în viață.

Cel mai probabil, piloții au scos aparatele de zbor pentru a pregăti mitingul aviatic de mâine de la Boboc.

Etichete