Actualitate

(FOTO&VIDEO) Comuna din Buzău care e vedetă la Târgul de Turism al României. Cum îi atrage pe turiști

foto:Teodor Cârdei
foto:Teodor Cârdei

Moment important pentru turismul buzoian. Obiectivele regăsite în nordul județului, în comuna Siriu, sunt prezentate, zilele acestea, la Târgul de Turism al României, la standul oficial al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Siriu este o comună de munte nu doar cu peisaje de o frumusețe aparte, care îți dau o stare de liniște și care te îndeamnă să te întorci pe aceste meleaguri, ci și cu obiective turistice unice. Siriu este o comună traversată de unul dintre cele mai spectaculoase drumuri naționale, DN10. Aici se regăsește lacul de acumulare Siriu, a cărui frumusețe e unanim recunoscută, și, totodată, un loc unde pasionații de adrenalină pot practica diverse sporturi acvatice.

Lacul Siriu, cascada de la Cașoca, dar și bunătățile gastronomice specifice zonei sunt alte bogății cu care Siriul se poate mândri și cu care își așteaptă vizitatorii, atât vara, cât și pe timpul iernii.

“Le-am prezentat cam tot ceea ce avem noi mai de valoare. Am făcut pliante, broșuri cu obiectivele turistice din zonă, le-am detaliat, am făcut și broșuri cu câteva unități de cazare din Siriu, am prezentat și produsele culinare tradiționale. Am venit cu carne la garniță, cu slană de Siriu, am prezentat și câteva băuturi tradiționale de la noi, de la munte. Au fost foarte mulți care ne-au vizitat, ne-au întrebat, unii știau de comuna noastră, alții au rămas impresionați de noi, când au văzut pozele cu frumusețile din zona noastră”, a declarat, pentru șansanews.ro, primarul Dragoș Voicu.

Tot astăzi, în  deschiderea Târgului de Turism, autoritățile din Siriu au fost premiate pentru participarea la un concurs internațional de turism, Best Tourism Villages 2023, o competiție pentru care au fost selectate 5 zone din România, printre care satul Gura Siriului, atestat, prin Hotărâre de Guvern, ca stațiune turistică de interes local.

“Am fost invitați de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului la standul Ministerului. Am participat anul acesta la concursul Best Tourism Villages 2023 , cred că acesta a și fost motivul pentru care am fost invitați la standul Ministerului, la târg. De altfel, la deschidere ne-au și premiat pentru participare. Noi am participat cu satul Gura Siriului, zonă declarată stațiune turistică de interes local. Lucrăm să declarăm întreaga comună, să vedem cât de repede reușim.”

Târgul de Turism al României, ediția de toamnă, se desfășoară la București, de astăzi și până duminică.