Actualitate

(FOTO&VIDEO) Descindere a polițiștilor în traficul din Buzău. Pe ce au pus accentul oamenii legii

Polițiștii rutieriști au desfășurat azi o acțiune de amploare, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere cu urmări grave. Accentul este pus pe combaterea nerespectării regimului legal de viteză.

Zeci de șoferi au fost opriți în trafic de polițiști, care le-au verificat documentele și le-au oferit conducătorilor auto o serie de sfaturi pe care să le urmeze în timpul deplasării pe drumurile publice. Unii dintre participanții la trafic au fost testați și cu aparatul alcooltest.

În plus, polițiștii au folosit și un model nou de radar, cu camera video HD de înaltă fidelitate şi un laser integrat, care este la ora actuală cel mai performant aparat de măsurare a vitezei disponibil. Aparatul adună pe cardul de memorie înregistrări video, fotografii HD detaliate, ce pot cuprinde marca maşinii, numărul de înmatriculare şi chiar trăsăturile faciale ale conducătorului auto.

Polițiștii rutieri acționează continuu, pentru asigurarea siguranței circulației rutiere, precum și pentru prevenirea accidentelor de circulației și vor continua activitățile specifice, pe drumurile din judeţ, pentru contracararea aspectelor negative din trafic.

„Conduceţi cu prudenţă! Cineva drag sigur vă aşteaptă acasă!”, au transmis polițiștii buzoieni.