Actualitate

(FOTO&VIDEO) Furtună deosebit de violentă pe Valea Slănicului. Copaci rupți, curți inundate. Probleme și la Vadu Pașii

O furtună extrem de puternică s-a înregistrat, în urmă cu scurt timp, pe Valea Slănicului, la Beceni. Timp de aproape 10 minute a plouat torential, vântul a bătut extrem de tare, dar a căzut și grindină.

A fost o furtună așa cum nu s-a mai văzut în zonă. Noroc că nu a durat foarte mult, pentru că pagubele ar fi fost uriașe. Chiar și așa, mai mulți arbori au fost doborâți de vânt, unii  dintre ei pe șoseaua principală, traficul fiind restricționat temporar. Alți copaci au rupt firele de curent electric, mai multe gospodării fiind la această oră fără electricitate. De asemenea, șuvoaiele de apă au intrat în curțile oamenilor, dar și într-un garaj.

La ora postării acestui material, autoritățile locale sunt pe teren și evaluează pagubele.

“Timp de câteva minute a fost o furtună neobișnuit de puternică pentru zona noastră. Pe drumul județean a fost restriciționat traficul câteva minute din cauza unui nuc, s-au rupt copaci și fire de tensiune. Chiar acum m a sunat un localnic că s-a trezit cu un fir de înaltă tensiuniune rupt în curte. Cam  în fiecare sat au fost probleme. Apa a intrat în curți, într-un garaj în Dogari. A fost și grindină, chiar și acum e grindină pe jos”, a declarat primarul din Beceni, Adrian Burlacu.

Ploaia torențială a acoperit cu apă drumurile din comună.

Din cauza ploii și a vijeliei, probleme în alimentarea cu energie electrică au apărut și la Vintilă Vodă, Lopătari, Mânzălești.

A plouat torential și în alte zone din județul Buzău, inclusiv în municipiul reședință de județ.

Video trecere la nivel cu calea ferată Vadu Pașii /// Sursa Adrian Florinel Docuz