Actualitate

(FOTO&VIDEO) Matematica, cea mai simplă probă? Ce spun elevii despre subiectele de la Evaluarea Națională

Considerată o probă de foc, matematica nu a fost deloc așa pentru elevii care au susținut astăzi cea de-a doua probă a  Evaluării Naționale. Cel puțin așa spun tinerii absolvenți de gimnaziu, care au ieșit cu zâmbetul pe buze din sălile de clasă.

Subiectele au fost structurate în 3 părți, cu mai multe subpuncte. Elevii au avut de rezolvat exerciții diverse, printre care de calculat produsul unui număr şi opusul lui, cel mai mare număr întreg dintr-un interval, precum și lungimea unui segment. La ieșirea din sălile de examen, tinerii au declarat că exercițiile au fost destul de ușoare.

Un singur subiect le-a dat ceva bătăi de cap. În rest, exercițiile puteau fi ușor rezolvate de orice candidat, spun elevii.

Deși au trecut de ambele probe ale examenului, absolvenții de gimnaziu nu scapă de emoții pentru că abia săptămâna viitoare vor afla ce note au luat. Media de la Evaluare este extrem de importantă pentru că în funcție de aceasta copiii vor fi ierarhizați și repartizați la liceu. Anul acesta, media din timpul anilor de gimnaziu nu mai este luată în calcul la media de admitere la liceu, iar acest fapt, afirmă elevii, nu poate decât să îi încurce și mai tare și să accentueze emoțiile.

La Buzău, la proba la matematică, au fost prezenți 3307 elevi și au absentat 233. Primele rezultate vor fi afișate miercuri, 28 iunie, până la ora 14,00. Contestaţiile pot fi depuse la centrele de examen sau on-line, în aceeași zi  (în intervalul orar 16,00 – 19,00) şi pe 29 iunie (în intervalul orar 8,00 – 12,00). Rezultatele finale vor fi afișate pe 4 iulie.

Etichete