Actualitate

(Foto+video) Furtună la doi pași de oraș. Copac doborât pe șosea.

O furtună iscată în apropiere de orașul Buzău a creat dificultăți în trafic, după ce un copac a fost doborât de rafalele de vânt și a acoperit Drumul Național 1 B pe sensul de mers spre Ploiești. Situația a fost sesizată de participanții la trafic, iar la fața locului s-au deplasat echipaje de pompieri și poliție.

La ora transmiterii acestei știri, traficul se desfășoară alternativ, pe un sens, fiind dirijat de polițiști, în timp ce pompierii intervin pentru a tăia și îndepărta arborele de pe carosabil.

Se preconizează că intervenția se va încheia în câteva zeci de minute. Până atunci, șoferii trebuie să știe că sunt coloane pe ambele sensuri, zeci de autoturisme așteptând de o parte și de alta a zonei, iar viteza de rulare este redusă.

Este de așteptat ca vremea instabilă să mai creeze probleme, în această după-amaiză. De la ora 14.00 intră în vigoare o avertizare cod portocaliu, valabilă până la ora 23.

”În județele Buzău, Ialomița și Călărași vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50…60 l/mp. ” anunță meteorologii.