Actualitate

Un gest banal a curmat o viață la 17 ani. Adolescentul, plâns de o întreagă comunitate

Un gest absolut banal, o săritură peste un gard care nici măcar nu avea o înălțime prea mare, l-a costat viața pe un adolescent de 17 ani din comuna Cochirleanca. Denis era un tânăr pasionat de fotbal și făcea parte dintr-o echipă U19 cu care câștigase recent campionatul. Joi către orele serii, bătea mingea cu câțiva prieteni, pe o stradă în fața școlii. Când au scăpat mingea în curtea școlii, Denis a țâșnit de lângă amicii săi să o aducă.

A fost momentul negru în care o bucată de fier de la gardul peste care băiatul a sărit, I s-a înfipt în picior secționându-i artera femurală și vena iliacă. Băiatul a căzut și au urmat momente dramatice în care hemoragia puternică l-a lăsat inconștient. Intervenția salvatoare a unei asistente pe care prietenii lui Denis au chemat-o disperați, a făcut ca băiatul să nu moară pe loc. Cadrul medical a reacționat rapid, dându-și seama de gravitatea situației. Băiatul pierduse deja câțiva litri de sânge și risca să moară din cauza șocului hemoragic, așa că asistenta medical le-a cerut băieților să-și scoată tricourile și le-a folosit pentru a  opri sângerarea.

Transportat de urgență la Spitalul Județean, băiatul a primit transfuzii de sânge și a fost operat de urgență, după care a fost transferat la Spitalul de Urgențe Floreasca. Acolo, medicii au decis să îi amputeze piciorul, dar, din păcate, nici această manevră nu i-a salvat viața lui Denis. Adolescentul s-a stins seara trecută, pe patul de spital.

Toată comunitatea în care Denis a trăit este în stare de șoc. Aseară, prietenii săi au mers să aprindă lumânări în curtea școlii unde s-a petrecut incidentul. Tinerii de o seamă cu băiatul care și-a pierdut viața nu-și pot reveni din șoc.

”Durere, lacrimi de la cer la pământ și un gol imens a lăsat Denis. Dumnezeu să îl ierte! Pentru comunitatea noastră.”

”Denis, toți prietenii tăi au sufletele negre de durere și suferință. Ai lăsat în urmă un go limens, mare pcăat, un copil extraordinar din toate punctele de vedere. Dumnezeu să te așeze în rândul drepților, copil cu suflet bun!” scriu prietenii pe rețelele de socializare.