Actualitate

(FOTO&VIDEO) Greva din învățământ continuă! Profesorii din Buzău, noi proteste, la această oră, în fața Prefecturii

A început a treia săptămână de grevă generală din școli, după ce angajații din învățământ au refuzat ultima ofertă venită de la Guvern, prin care salariile au fost majorate cu 1000 de lei brut de la 1 iunie. Dascălii refuză promisiunea unei creșteri etapizate, în decursul a 3 ani, și solicită ca lefurile să fie majorate acum, conform revendicărilor.

După minivacanța de 1 iunie și Rusalii, profesorii nu au revenit în bănci, ci au ieșit din nou în stradă. Sute de angajați din școlile buzoiene participă, la această oră, la un miting de protest, în fața Instituției Prefectului.

Liderul Sindicatului din Învățământul Preuniversitar Buzău, Ion Dobre, a reclamat că asupra cadrelor didactice s-au făcut presiuni pentru a renunța la grevă, dar dascălii sunt hotărâți să continue protestul până ce rezultatul negocierilor le va fi favorabil. Dobre a precizat, totuși, că există și cadre didactice care de azi și-au reluat activitatea. Deși numărul lor nu este cunoscut cu exactitate la acest moment, liderul SÎP Buzău a precizat că procentul sindicaliștilor aflați în grevă nu s-a modificat într-un mod semnificativ.

Ion Dobre, lider Sindicatul din Învățământul Preuniversitar Buzău

Unii angajați din educație au adus la protest și fluturașii de salariu, ca dovadă a veniturilor mici pe care le înregistrează. Este și cazul Florentinei Lupu, îngrijitoare la CFP Lumea Copiilor Rm. Sărat, care primește 2100 de lei, sumă ce include și indemnizația de hrană.