Actualitate

Vineri, ziua așteptată de buzoienii care vor să aibă curent electric din sursă proprie. Ce se întâmplă pe 9 iunie

Vineri, 9 iunie, este ziua în care buzoienii vor putea depune cererile de înscriere în Programul Casa Verde Fotovoltaice.

Startul înscrierilor în program s-a dat pe 19 mai, dar anul acesta, în premieră, cererile pot fi depuse pe regiuni. Județului Buzău îi vine rândul pe 9 iunie, perioada 9 – 13 iunie fiind rezervată înscrierilor pentru județele din Regiunea Sud-Est, din care face parte Buzăul. În aceleași zile vor depune cereri și persoanele interesate de program din Brăila, Galaţi, Vrancea, Constanţa şi Tulcea. Pentru Regiunea Sud-Est este alocat un buget de 212.400.000 lei.

”Pentru toate regiunile, în prima zi programată, înscrierea în aplicație începe la ora 10:00. Pentru regiunile în care înscrierea se va realiza în 3 zile lucrătoare consecutive, înscrierea începe la ora 10:00 în prima zi și continuă până în cea de a treia zi, la ora 23:59. Pentru regiunile în care cele 3 zile lucrătoare programate pentru înscrierea solicitanților sunt separate de zile nelucrătoare, orele de începere/încheiere a înscrierii sunt: În prima zi: 10:00 – 23:59, a doua zi: 0:00 – 23:59 și a treia zi: 0:00 – 23:59”, transmite Administrația Fondului pentru Mediu.

Buzoienii care vor să-și instaleze panouri fotovoltaice pot primi subvenții de până la 20 de mii de lei de la stat.