Actualitate

(FOTO&VIDEO) Greva generală din învățământ, în a patra săptămână. Tensiuni în rândul protestatarilor din Buzău

O nouă săptămână, noi proteste la Buzău. Angajații din învățământ au ieșit din nou în stradă, pichetând sediul Instituției Prefectului-județul Buzău. La ora 10.00, sindicaliștii buzoieni au ieșit în fața Prefecturii, strigându-și nemulțumirile. Față de săptămânile trecute, însă, numărul protestatarilor a scăzut semnificativ. De altfel, potrivit liderilor de sindicat, la Buzău numărul profesorilor care au rămas în grevă după atâtea săptămâni a scăzut până în jur de 40%.

Pe de altă parte, s-a intrat deja în a patra săptămână de grevă iar tensiunile sunt vizibile. Membrii de sindicat sunt extrem de nemulțumiți de oferta făcută de Guvern pentru ca ei să oprească greva generală. Ei spun că au fost manipulați, trădați, dar și că vor restructurarea sindicatelor.

De partea cealaltă, liderii Sindicatului Învățământului Preuniversitar Buzău spun că au făcut tot ce s-a putut pentru a obține ceea ce este nevoie pentru sistemul de învățământ.

Astăzi, 12 iunie, liderii federațiilor sindicale sunt așteptați să anunțe ce vor face mai departe: dacă vor continua sau nu greva, după ultima ofertă făcută de Guvern. Pe de altă parte, dacă numărul profesorilor care renunță la protest va scădea sub 50% la nivel național, greva va fi declarată ilegală și se va încheia.

În funcție de evoluția situației, profesorii din BUzău sunt pregătiți să protesteze și marți, de la ora 10:00, tot la Prefectura Buzău.

Etichete