Actualitate

(FOTO&VIDEO) Îngrijorător! Tot mai mulți tineri sub influența drogurilor, prinși pe străzile Buzăului

Acțiunile organizate de polițiștii buzoieni odată cu debutul sezonului vacanței scot la iveală un fenomen alarmant. Numărul tinerilor care consumă substanțe interzise este în creștere. Fie sunt trași pe dreapta, fie sunt depistați în parcuri, sau chiar pe stradă.

Cel mai recent  caz a fost înregistrat luni seară, când polițiștii aflați în patrulare pe străzile municipiului au observat un grup de tineri. Nimic suspect până în momentul în care tinerii și-au dat seama că au fost observați de oamenii legii. Atunci, au început să se agite, ceea ce i-a făcut pe polițiști să îi legitimeze. Iar la controlul corporal, oamenii legii au găsit asupra unuia dintre buzoieni etnobotanice.

“La data de 3 iulie a.c., jurul orei 21:00, în cadrul acțiunilor desfășurate în sistem integrat, jandarmii din Buzău, au depistat în municipiul Buzău patru tineri care, la vederea echipajului, au manifestat un comportament agitat.  În urma controlului corporal efectuat, asupra unuia dintre tineri a fost găsită o cutie metalică ce conținea două pachețele cu materie vegetală mărunțită, despre care exista bănuiala că ar avea efect psihotrop”, informează IPJ Buzău.

Nu este singurul caz de acest gen. În weekend, în timpul unor ample controale, mai mulți buzoieni au fost prinși drogați la volan. Tinerii se aflau în trafic deși consumaseră substanțe interzise și aveau și de rezervă, în mașină. Ținând cont de starea în care se aflau, puteau oricând să provoace un accident cu urmări tragice.

  • În noaptea de 1/2 iulie a.c., polițiștii au depistat în zona unei societăți comerciale din municipiul Buzău, un bărbat în vârstă de 28 de ani, care avea un comportament suspect, motiv pentru care polițiștii au procedat la legitimarea acestuia și  i-au efectuat control corporal, în urma căruia au depistat asupra acestuia substanțe susceptibile a fi psihoactive.
  • În ziua de 1 iulie a.c., polițiștii au depistat pe o stradă din municipiul Buzău, un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Buzău, care avea un comportament suspect, polițiști au efectuat controlul corporal al acestuia, asupra lui fiind depistate pliculețe ce conțineau susbtanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.
  • Tot în cadrul acțiunilor, în noaptea de 1/2 iulie a.c., jandarmii buzoieni au depistat în municipiul Buzău, un tânăr în vârstă de 28 de ani, care se afla singur în autoturism și avea un comportament suspect. În urma controlului autoturismului în care se afla buzoianul au depistat un ambalaj ce conținea materie vegetală mărunțită susceptibilă a avea efect psihoactiv.

Tot în weekend, polițiștii rutieri au mai întocmit 3 dosare penale unor șoferi cu vârste cuprinse între 26 și 34 de ani, din Grebănu, Mărăcineni, respectiv municipiul Buzău, care în urma testării cu aparatul Drugtest au avut rezultat pozitiv în cazul unei substanțe psihoactive. De asemenea, polițiștii au mai întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, unui tânăr în vârstă de 27 de ani, din Buzău, care a fost testat cu aparatul drugtest având rezultat pozitiv în cazul unei substanțe, însă acesta a refuzat recoltarea de probe biologice.

Astfel de acțiuni vor fi organizate zilnic, iar în weekend cu efective sporite, în tot județul, pentru a descuraja consumul de droguri și alcool.