Actualitate

(FOTO&VIDEO) Logan cu… apucături de Duster. Mașina românească, pregătită pentru o expediție de mii de kilometri

După ce a mers în Laponia și în Africa la volanul unui Duster pregătit special pentru expediții, buzoianul Cosmin Crăciun a confirmat, pentru Șansa News, că va pleca într-o nouă expediție. Și, la fel ca precedentele, va fi la limita între normal și inexplicabil.

De data aceasta nu Dusterul va porni la drum, ci Loganul. Cosmin Crăciun va merge cu autoturismul românesc până în Mongolia, la o distanță de peste 6000 de kilometri de Buzău. Mașina deja a început să viziteze service-uri autorizate pentru tot felul de verificări și îmbunătățiri pentru a-i spori performanțele și a nu se defecta pe traseu. Loganul, vopsit în culoarea „verde Raptor”, este fabricat în anul 2005 și a parcurs până acum aproximativ 38.000 de kilometri. Are un motor de 1400 centimetri cubi și merge cu benzină. La nici câteva luni de la apariția Loganului la ieșirile de off-road organizate de Cosmin, deja a fost poreclit „Logan turbat”, datorită performanțelor sale evidente.

„Excursia este programată pentru luna decembrie, încă nu am fixat o dată exactă. Voi pleca așa cum am fost și în Africa, tot singur, dar surpriza este că voi lăsa Dusterul acasă. Locația aleasă este Mongolia, iar de data aceasta voi merge cu Loganul”, a declarat Cosmin Crăciun pentru Șansa News.ro

Pentru excursia din Mongolia, Cosmin i-a montat Loganului arcuri de Duster, înălțând mașina pentru a putea trece cu ea mai ușor prin zone accidentate. Garda joasă a mașinii îl împiedică totuși pe Cosmin să meargă cu viteză pe anumite porțiuni de drum. În prezent, garda Loganului a ajuns comparabilă cu a unui Duster stock. Iar, în curând îi vor fi montate, în partea din spate, perne de aer.