Actualitate

(Video) Spitalul CFR ajunge la Buzău. Neagu și Toma merg să semneze documentele

Spitalul CFR din municipiul Buzău, secție exterioară a Spitalului CFR Galați, aflat în subordinea Ministerului Transportuilor, va fi transformat în Spitalul Municipal Buzău, însă, deocamdată, va fi preluat în administrare de către Consiliul Județean și nu de Primăria municipiului Buzău, așa cum era planul inițial. Documentele prin care se va face transferul vor fi semnate în viitorul apropiat, președintele Petre Emanoil Neagu a anunțat astăzi că va pleca la București cu primarul Constantin Toma pentru a face acest demers.

Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a spus că a avut deja o primă întâlnire cu secretarul general Guvernului, Marian Neacșu, pentru preluarea Spitalului CFR. Unitatea medicală va fi preluată ca o secție exterioară a Spitalului Județean Buzău. Pentru semnarea documentelor, Neagu va pleca cu primarul Toma la București în zilele următoare.

După semnarea documentelor urmează să fie făcute o serie de investiții în unitatea medicală, decizii ce vor fi luate împreună cu primarul Constantin Toma.

În final, unitatea medicală va fi transformată într-un spital municipal și va fi trece în subordinea Primăriei Buzău.

De altfel, despre acest subiect a vorbit și primarul Constantin Toma la conferința de presă a PSD, organizată la finalul săptămânii trecute. Atunci edilul a anunțat că transferul nu se poate face direct către Primărie.

” Noi nu avem deocamdată o structură care să preia așa ceva. Trebuie îndeplinite condiții minimale. De aceeea, soluția convenită e ca spitalul CFR să treacă la Consiliul Județean, iar noi, Primăria, să-l preluăm abia după ce vom construi efectiv spitalul”, a spus Constantin Toma.