Actualitate

(FOTO&VIDEO) Lovitură grea pe piața drogurilor din Buzău. S-au dus chiar în inima rețelei

O grupare de traficanți și consumatori de droguri, constituită în pandemie, care alimenta o bună parte a pieței de consum din Buzău, a fost luată pe sus, miercuri, în cadrul unei ample operațiuni. 22 de percheziții au avut loc, nu doar la Buzău, ci și în Galați și Brăila, la acțiunea de amploare fiind cooptați polițiști anti-drog și mascați din Ploiești, București, Vrancea și Brăila, precum și jandarmi ai Grupării Mobile de la Ploiești.

La un semn, în zori, forțele cooptate în anchetă au descins la 22 de locații, în general locuințele suspecților, dar și imobile închiriate unde se consumau sau se distribuiau drogurile.

Gruparea aflată în vizorul anchetatorilor se ocupa cu aprovizionarea consumatorilor din Buzău cu cannabis și etnobotanice. Parte din droguri erau achiziționate de la dealeri din Galați și Brăila, dar în una dintre locațiile percheziționate în Buzău s-a găsit și o cultură de canncabis.

”Din cercetări a reieșit că, din 2020 și până în prezent, 11 persoane, cu vârste cuprinse între 23 și 38 de ani, s-ar fi aprovizionat cu droguri de risc (cannabis) și substanțe cu efect psihoactiv de la persoane din Galați, Brăila și municipiul București, pe care le-ar fi vândut în Buzău. …În urma perchezițiilor, au fost ridicate peste 700 de grame de droguri de mare risc, droguri de risc (cannabis) și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, dar și telefoane mobile, 6.500 de lei şi 1.000 de euro.” anunță IPJ Buzău.

Audierile au avut loc, ieri, pe tot parcursul zilei, la sediul DIICOT. La final, 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 37 de ani, au fost reținuți, iar alți doi au fost plasați sub control judiciar.