Actualitate

Premieră la Buzău. Arhiepiscopia a deschis o infirmerie. Care este grupul țintă de pacienți

Cabinete medicale amenajate în mediul bisericesc. Este o premieră anunțată de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancea și care vine în sprijinul unor categorii de persoane vulnerabile.

Infirmeria a fost amenajată în incinta Centrului Eparhial din Buzău, iar spațiul a fost ieri binecuvântat de  Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

 „După Revoluție, a fost posibilă reluarea tradiției ca, în mediul bisericesc, să se amenajeze și așezăminte medicale. Vă sunt cunoscute câteva în țară, bunăoară, Spitalul «Providența» din Iași, care se află sub patronajul spiritual al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Noi, astăzi, am binecuvântat un început și ne rugăm lui Dumnezeu să aibă continuare”, se arată în comunicatul postat pe site-ul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

Pacienții care vor putea de servicii medicale în incinta infirmeriei sunt  atât angajații Centrului Eparhial, cât și alte persoane fără posibilități materiale.

”La parterul acestei clădiri, am amenajat, deocamdată, o infirmerie, care presupune două cabinete medicale, dotate cu cele necesare, însă lucrările vor continua și vara aceasta, astfel încât, din toamnă, să poată beneficia de servicii medicale corespunzătoare atât angajații Centrului Eparhial, cât și alte persoane fără posibilități materiale. De aceea, ne dorim o cooperare frumoasă și fructuoasă cu medici de diferite specialități. În încheiere, vreau să mulțumesc tuturor celor care ne-au sprijinit efectiv cu sfatul și cu implicarea concretă, în special părintelui consilier Marian Gegea, care s-a ocupat în mod direct de realizarea acestui proiect”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, în cuvântul rostit cu această ocazie”.

Noua infirmerie a Centrului Eparhial din Buzău a fost dotată, până în prezent, cu aparatura necesară asigurării asistenței medicale primare, cu sprijinul voluntar al unor cadre medicale din județ.