Actualitate

(Foto&Video) Mesaje RO-Alert, după valul de incendii de vegetație uscată

Sursa foto Fb/ Valentin Alex

Valul de incendii de vegetație uscată, înregistrat de câteva săptămâni, parcă nu se mai termină. În fiecare zi, pompierii sunt chemați în toate colțurile județului pentru a stinge flăcările care mistuie hectare întregi de vegetație, sau chiar pădure, după ce persoane inconștiente încearcă să curețe terenurile dând foc vegetației uscate.

Pentru a-i atenționa pe buzoieni cu privire la riscurile existente, marți după amiază, ISU Buzău a emis mesaje RO-Alert.

Județul Buzău ocupă locul 4 pe țară la incendii necontrolate. Focul scăpat de sub control a mistuit nu doar vegetație uscată, ci și păduri și case. Cel mai grav incendiu a fost înregistrat la finele săptămânii trecute, la Breaza. Incendiul a fost lichidat după zeci de ore de muncă, dar, în continuare echipaje de la ISU sunt prezente în zonă, pentru a se asigura că focul nu se reaprinde.

SURSA video Fb/ Valentin Alex

Pe de altă parte, luni seară, flăcări uriașe au izbucnit la Pătârlagele. Un incendiu violent a izbucnit foarte aproape de locuințe, fiind risc maxim de extindere la casele oamenilor. După o luptă aprigă, pompierii au reușit să lichideze incendiul la timp. 10 hectare de vegetație au ars, la Pătârlagele.