Actualitate

(FOTO&VIDEO) Moartea căprioarei, misiune cu emoții pentru polițiști. E uluitor ce au descoperit în timpul intervenției la o sesizare

Membrii unui echipaj al IPJ Buzău și Poliției Locale au avut parte de o misiune pe care nu o vor uita niciodată. Au reușit să salveze de la moarte sigură un pui de căprioară. Mama și fratele său nu au avut, din păcate, nicio șansă.

Totul s-a întâmplat marți dimineață, când polițiștii au fost chemați în ajutor de un buzoian. Bărbatul a anunțat că la ieșirea din Buzău spre Vernești a auzit mai mulți câini lătrând. A ieșit și a observat o căprioară care prezenta leziuni grave la abdomen, așa că a pus mâna pe telefon și a cerut ajutor.

“În această dimineață, în jurul orei 06.00, un echipaj mixt poliţist/poliţist local  a fost solicitat pentru o intervenţie specială, o căprioară suferise leziuni prin sfâşiere în zona abdomenului. Apelantul a menţionat că a auzit mai mulţi câini lătrând, ceea ce l-a determinat să iasă din imobil pentru a vedea ce se întâmplă, moment în care a observat o căprioară rănită, inertă. Imediat după sesizare, echipajul s-a deplasat la locul indicat şi a descoperit animalul care, din păcate, nu mai prezenta semne vitale”, anunță IPJ Buzău.

Când polițiștii au ajuns la fața locului, căprioara, care fusese mușcată de câini, își pierduse viața. Însă, agenții au observat că abdomenul animalului se mișca, semn că acolo se afla un pui nenăscut care, miraculos, supraviețuise după ce mama sa fusese atacată.

„Misiunea echipajului însă era departe de a fi încheiată, întrucât cei doi au observat că pântecele căprioarei se mişcă, semnal care le-a dat de înţeles că aceasta era gestantă. A fost nevoie de o intervenţie rapidă, contratimp, la finalul căreia bănuiala celor doi s-a confirmat. Astfel, au oferit şansa unui început puiului de căprioară, care a fost scos cu grijă şi emoţie din pântecele mamei.”

Un al doilea pui nu a mai putut fi salvat. Puiul scos în viață din burta mamei a fost predat Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Buzău pentru acordarea îngrijirilor corespunzătoare.

Reprezentanţii asociaţiei reamintesc cetăţenilor că, în astfel de situaţii, este obligatorie contactarea unui specialist înainte de a interveni în mod individual, iar în situaţiile în care se confirmă moartea mamei, puiul trebuie transportat la un centru specializat care se va preocupa în mod profesionist de evaluarea medicală şi alimentarea corespunzătoare, astfel încât şansele de supravieţuire să fie optime.

Etichete