Actualitate POLITICĂ

Interzis în Parlament pentru condamnații penal! Proiectul de lege inițiat de PNL mai are un pas până la adoptare

Persoanele care au o condamnare penală definitivă nu vor putea candida în alegerile parlamentare. Este principala prevedere a unui proiect de lege inițiat de Partidul Național Liberal, care mai are doar un pas până la adoptare: votul în plen.

După ce proiectul a primit aviz favorabil din partea Comisiei juridice, astăzi a fost avizat favorabil, cu unanimitate de voturi, și în Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului.

Potrivit deputatului PNL de Buzău, Gabriel Avrămescu, pentru a deveni lege, mai e nevoie doar de un singur pas: votul în plenul Camerei Deputaților.

”Am susținut și votat, în cadrul Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului, proiectul de lege care prevede ca persoanele condamnate definitiv să nu poată candida la alegerile parlamentare.

Persoanele care au încălcat legea nu pot veni în Parlamentul României pentru a scrie și susține legi pentru români.

Proiectul este depus de colegii mei din #PNL și a trecut în unanimitate de comisie. Mai este doar un singur pas: adoptarea proiectului în plenul Camerei Deputaților, acolo unde, pe ordinea de zi, există un proiect asemănător și pentru alegerea președintelui României”, se arată într-o postare a deputatului PNL de Buzău, Gabriel Avrămescu.