Actualitate

(FOTO&VIDEO) Muzeul mobil, din cătunele Buzăului în toată țara. Proiectul de succes, prezent la Sibiu, la cel mai mare festival rock organizat de un muzeu

Muzeul mobil, un proiect unic în țară, ale cărui baze au fost puse încă din 2018, se dovedește a fi un proiect cu un succes răsunător. Deși a fost gândit inițial ca o mână de ajutor pentru copiii din mediul rural, din localități îndepărtate de municipiul Buzău, care poate nu au călcat niciodată pragul unui muzeu, ușor, ușor, MuseumBus a depășit granițele județului Buzău. Microbuzul transformat într-un muzeu în miniatură, cu exponate care mai de care mai interesante, a străbătut nu doar drumurile buzoiene, ci a fost solicitat, în ultimii ani, în județele învecinate Buzăului.

Faima proiectului unic al Muzeului Județean Buzău a ajuns, însă, în toată țara, astfel că muzeul mobil este prezent, zilele acestea, la Sibiu, oraș multicultural, la un festival care strânge laolaltă mii de participanți: artiști de renume, meșteri populari, sute de muzeografi și spectatori din întreaga țară. Copii și adulți de toate vârstele au ajuns în fața exponatelor, au ascultat detaliile date de echipa Muzeului Județean și au rămas impresionați de acest proiect.

Sursa foto FB/ Muzeul Județean Buzău

Directorul instituției de cultură din Buzău, Daniel Costache, este prezent la eveniment și prezintă detaliat ce înseamnă un astfel de proiect și ce oferă celor care îl vizitează.

ASTRA Rock Festival are loc la Sibiu, în perioada 11 și 13 august 2023, în spațiul Muzeului în Aer Liber ASTRA, cea mai importantă instituție etnografică din România. Este unul dintre cele mai mari evenimente culturale din țara noastră.

“Pe lângă concerte, publicul are acces la atelierele interactive organizate de specialiștii Muzeului ASTRA, care vor viza tranziția verde și modul în care un muzeu poate fi furnizor în această direcție, recuperând valori patrimoniale materiale și imateriale din trecut și adaptându-le la provocările secolului XXI, pentru a deveni rețete de succes, simplu de aplicat cu efecte imediate. Vor fi prezenți peste 200 de actanți, meșteri, muzeografi, educatori muzeali și, în premieră, conservatori și restauratori care vor comunica și curatoria minunăția ruralității din România”, anunță organizatorii pe site-ul festivalului. Detalii, AICI