Actualitate

(FOTO&VIDEO) Parcări la bordură, pe strada Transilvaniei, dar numai temporar. Unde îşi vor duce riveranii mașinile?

Parcarea la bordură, pe strada Transilvaniei, va dispărea imediat cum lucrarea va fi recepționată. Situația actuală este una de compromis, similară cu cea de pe bulevardul Unirii. Riveranii au fost lăsați să parcheze pe banda care va fi folosită exclusiv de autobuze în viitorul apropiat, dar situația nu se va prelungi și după recepția lucrării. O întrebare rămâne: unde vor duce buzoienii mașinile?

IReprezentanții Poliției Locale spun că, până la recepția lucrării, nu vor da nicio amendă. Oamenii așteaptă soluții de la autorități pentru că lipsa locurilor de parcare constituie o problemă arzătoare cu care municipiul se confruntă. O soluție pentru dispariția parcărilor de pe strada Transilvaniei ar fi construirea unor noi spații dedicate mașinilor, susțin cetățenii.

Faptul că zona continuă să se afle într-un proces de modernizare nu-i deranjează pe oameni, ba dimpotrivă, există o stare de acceptare a situației actuale, luând în calcul rezultatele de la final. Ce îi deranjează pe oameni este că nu vor mai avea unde să-și parcheze autoturismele, locurile fiind aproape inexistente în zonă. Indignarea oamenilor este prezentă și în mediul online, unde aceștia postează mesaje în care subliniază gravitatea situației.

„Parcarea pe trotuarele din dale (modernizate)! Sper ca nu am suferit atat peste vara cu praf si restrictii pentru a se face parcari pe trotuarele acoperite frumos cu dale…
Asa cum se parcheaza pe transilvaniei pe banda rezervata autobuzelor”, scriu buzoienii pe platforma Buzău City Report, un spațiu virtual în care reprezentanții administrației lcoale răspund la problemele ridicate punctual de cetățeni.