Actualitate

(FOTO&VIDEO) Pasionații de off-road, Moș Crăciun pentru localnicii din satele de munte. Sute de persoane s-au bucurat de daruri și o vorbă bună

Se știe că sărăcia și-a făcut cuib în satele izolate din Munții Buzăului. Dar cel mai bine se vede în preajma sărbătorilor, când singurii care mai ajung la casele bătrânilor uitați de lume sunt membri unui club de off-road. Timp de două zile, o  caravană de 30 de mașini a străbătut zeci de kilometri de trasee montane pentru a duce alimente și cadouri pentru familiile din cele mai îndepărtate cătune.

Adunarea s-a dat parcarea unui supermarket din Buzău de unde, după ce au fost încărcate, mașinile de teren au pornit în coloană. În total 15 de tone de alimente și lucruri de strictă necesitate au plecat către persoanele aflate în dificultate.

Au avut de străbătut zeci de kilometri de drumuri grele, unde atât mașinile cât și șoferii au fost puși la grea încercare.

După ore întregi de mers prin munți mașinile au ajuns la casele izolate. Oamenii au rămas uimiți când au văzut mașinile de teren la poartă și s-au bucurat că străinii veniți de departe le-au adus cadouri de sărbători.

Acțiunea umanitară a clubului off-road a ajuns anul acesta la a 20-a ediție. Aproape 100 de voluntari au participat la acțiunea umanitară, care a adus zâmbetul pe buze unui număr de aproximativ 300 de buzoieni de toate vârstele.