Actualitate

(Video) ”Parcurs de Învingător” continuă la Focus TV! Maria se luptă cu sărăcia pentru a merge la școală

Campania ”Parcurs de Învingător”, lansată săptămâna trecută la Focus TV, continuă să vă arate poveștile din spatele performanței. Astăzi, la Focus News, de la 17.00, o veți cunoaște pe Maria, o elevă de merit în ciuda lipsurilor de acasă.

Maria are 12 ani și este unul dintre cei mai buni elevi ai Școlii Gimnaziale de la Merei. A terminat clasa a V-a cu 9.70 , un rezultat pe care vrea să îl mențină și în clasa a VI-a. Zi de zi, adolescenta își impresionează profesorii prin inteligență și ambiția pe care o are de a învăța și a de fi din ce în ce mai bună.

În drumul ei spre reușită, Maria are nevoie de ajutor. Părinții fetei sunt despărțiți. Mama stă cu fratele ei într-un sat vecin, în timp ce Maria a rămas cu tatăl și bunica paternă în casa în care locuiește de când s-a născut.

O casă șubredă, în vârf de deal și de unde, pentru a ajunge la școală, merge aproape doi kilometri pe jos, apoi ia transportul școlar. Iarna, când afară plouă sau ninge,  drumul este aproape imposibil de parcurs pe jos.

Pe lângă condițiile grele în care locuiește, Maria trebuie să îndure și certurile părinților dar și dorul de frățiorul ei pe care îl vede doar la școală, iar  când vine vorba despre școală, Maria nu are decât susținerea mamei care înțelege că pentru a reuși pe viitor, fetița ei trebuie să învețe cât mai bine.

Lipsurile însă au făcut-o pe Maria să fie și mai ambițioasă și să își dorească și mai mult să fie printre cei mai buni și chiar să-și ajute și frățiorul la teme. Maria este o învingătoare, și prin ambiția cu care vrea să-și depășească condiția este un exemplu pentru noi, toți.