Actualitate

(FOTO&VIDEO) Patru tineri de pe Valea Buzăului, acuzați de trafic de droguri, trimiși după gratii

Polițiștii și procurorii DIICOT au efectuat, zilele trecute, o serie de percheziții în mai multe localități din județul Buzău, dar și în Ilfov, la persoane acuzate de trafic de droguri de mare risc.

Potrivit unor surse șansanews.ro, este vorba despre 4 tineri din zona Cislău-Pătârlagele-Nehoiu. Aceștia ar fi plasat substanțe interzise în tot județul Buzău, inclusiv în municipiul reședință de județ, încă de la finele anului 2022. Aceleași surse spun că tinerii, cu vârste între 20 și 35 de ani, s-ar fi aprovizionat cu marfa de la dealeri din Ilfov-București. Apoi, ar fi transportat drogurile în județ, le-ar fi porționat și apoi vândut cu sume de 50 sau 60 de lei pentru fiecare doză. De clienți nu duceau lipsă. Prin intermediul prietenilor și cunoștințelor găseau tineri în căutare de astfel de substanțe. Cădeau de acord asupra locului de întâlnire și, fie în cluburi, fie în diverse locuri din județ, se întâlneau și efectuau tranzacțiile, spune aceleași surse apropiate anchetei.

Între timp, anchetatorii au intrat pe fir, au făcut cercetări, iar zilele trecute au descins la locuințele traficanților.

“Din materialul probator administrat în cauză a reieșit faptul că, în perioada decembrie 2022 – 26 aprilie 2024, aceștia ar fi procurat, transportat, deținut și vândut, în mod repetat, droguri de risc (canabis) către consumatori din județul Buzău, cu sume cuprinse între 50 și 60 de lei, pentru o doză. De asemenea, s-a reținut faptul că, doi dintre bărbați ar fi acționat ca principali furnizori de droguri de risc pentru celelalte două persoane cercetate”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Buzău.

În urma perchezițiilor, anchetatorii au ridicat cantități importante de droguri, dar și sume de bani.

“La data de 27 aprilie a.c., în urma celor 14 mandate de percheziție domiciliară puse în executare, în județele Buzău și Ilfov, au fost descoperite și ridicate cantități de droguri de risc și mare  risc (canabis, ketamină, MDMA sub formă de pulbere și comprimate), 3 cântare de precizie, 5 grindere, 11 telefoane mobile, 3.420 de euro  și 12.750 de lei,  precum și alte mijloace de probă. La aceeași dată, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău au dispus reținerea celor 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani, pentru 24 de ore.”

Ieri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Buzău a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile. Toți 4 au contestat deja decizia magistraților.