Actualitate

(FOTO&VIDEO) Polițiștii, luați prin surprindere. Cine și cum a reușit să-i lase cu gurile căscate

Polițiștii buzoieni, cei care fac controale inopinate în trafic sau printre agenții economici, la cei care încalcă legea, sunt luați și ei prin surprindere. Cu doar câteva zile înainte de Ziua Poliției Române, câțiva liceeni din municipiu au decis să le organizeze o surpriză oamenilor legii. Au cumpărat un tort și au mers la sediul IPJ Buzău, dorindu-și să fie printre primii care le urează „La mulți ani!”polițiștilor.

Cei 10 liceeni din clasa a XI-a au stat de vorbă cu polițiștii, le-au transmis mesajele de bine și, totodată, și-au exprimat admirația pentru activitatea de zi cu zi a oamenilor legii. În plus, au recunoscut că visul lor este să le urmeze exemplul și să îmbrace și ei uniforma de polițist. De altfel, tinerii buzoieni care le-au făcut vizita surpriză oamenilor legii au început deja să se pregătească pentru admiterea la Academia de Poliție.

Pentru a le mulțumi pentru surpriză și pentru a-i ajuta să înțeleagă și mai bine ce înseamnă meseria de polițist, reprezentanții IPJ  Buzău le-au dezvăluit adolescenților câteva secrete din activitatea reprezentanților Serviciului Criminalistic.

“ Pentru că gestul lor a fost impresionant, nu am putut să îi lăsăm să plece fără să le arătăm și să le explicăm modul de lucru al polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic, aceștia dorindu-și ca pe viitor să opteze pentru o astfel de carieră. Vizitatorilor le-au fost prezentate ustensilele pe care le conține trusa cu ajutorul căreia pot preleva probe, laboratorul criminalistic, unde au putut observa tehnicile de amprentare. De asemenea, le-au fost prezentate multiple metode de relevare, examinare și ridicare a urmelor papilare, cum ar fi tratarea cu pulberi de diferite culori, tratare chimică, dar și evidențierea urmelor cu lampa UV.”

Vizita surpriză la IPJ nu s-a încheiat înainte ca tinerii să fie recompensați cu diplome și multe mulțumiri.

 “La final, liceenii au avut parte și de un test surpriză prin care au demonstrat faptul că au fost foarte atenți, însușindu-și toate lucrurile nou învățate, motiv pentru care fiecare a primit câte o diplomă.  Polițiștii l-au prezentat copiilor și pe unul dintre colegii lor blănoși, Fio.”