Actualitate

(FOTO+VIDEO) Rețineri și audieri ample într-un dosar de trafic de droguri. Unul dintre suspecți, vedetă într-un caz mai vechi de ultraj

Trei suspecți au fost reținuți și alți trei au fost plasați sub control judiciar, într-un caz de trafic de droguri, pe ruta Spania-România, cu consumatori de pe piața buzoiană. Joi, au avut loc 23 de percheziții la persoane care fac parte din rețea, iar, la finalizarea acestora, au fost declanșate audieri.

Informațiile inițiale arată că drogurile, provenind din Spania, ajungeau la Buzău, în colete cu haine, trimise prin firme de curierat. Destinatarii erau persoane sărace din anturajul membrilor rețelei. Traficanții sunt șapte buzoieni, din Poșta Câlnău, care au ajuns deja în fața anchetatorilor. Este vorba despre un unchi în vârstă de 40 de ani, restul fiind nepoți ai acestuia cu vârste peste 21 de ani. Audierile continuă vineri, fiind vorba despre zeci de martori și suspecți care urmează să dea declarații în acest dosar.

Rețeaua de trafic de droguri funcționa de cel puțin doi ani și asigura aprovizionarea cu cannabis și rezină de cannabis . Consumatorii erau din cercul traficanților, în general buzoieni din localitatea Poșta Câlnău sau din orașul Buzău. La percheziții s-au găsit droguri dar și dispozitive folosite pentru porționarea lor. 

Unul dintre suspecți este celebru deja pentru implicarea într-un caz răsunător de ultraj, înregistrat la Gorj, în localitatea Stănești. În VIDEO vedeți isprava la care buzoianul a luat parte atunci.