Actualitate Social

(FOTO&VIDEO) Se întâmplă acum! Cozi uriașe, oameni care așteaptă la rând chiar și de 6 ore

Cozile sărăciei la depozitul Com Fortuna de pe Aleea Sporturilor, acolo unde s-a amenajat punctul de distribuire a ajutoarelor de la Uniunea Europeană.

Zeci de persoane așteaptă, de la primele ore ale dimineții, să obțină pachetele cu alimente. Într-o primă etapă ajutoarele au fost distribuite către persoanele cu venit minim garantat și cele care au alocație de sprijin.

Pachetele rămase sunt acum repartizate persoanelor cu dizabilități, doar că numărul este mai mic decât cel al potențialilor beneficiari și atunci produsele se acordă pe principiul ”Primul venit, primul servit!”.

La Buzău, distribuția se face la sediul depozitului Com Fortuna de pe Aleea Sporturilor, cu care Direcția de Asistență Socială are contract.

Oamenii s-au înscris pe liste de așteptare încă de azi noapte, iar cozi sunt de la primele ore ale zilei. Procesul de distribuire se desfășoară sub paza polițiștilor locali pentru a evita incidentele. Inevitabil, au apărut și nemulțumirile. Au fost persoane care, după ce au stat la coadă ore întregi, au aflat că nu pot ridica pachetele întrucât nu aveau toate documentele necesare, așa că au fost nevoite să plece acasă și să revină cu actele.

Pachetele conțin alimente de bază.