Actualitate

Filmul horror al unui caz de ultraj. Agresorul și-a luat scut propriul copil

FOTO ARHIVA

Scene desprinse parcă dintr-un film de groază s-au înregistrat, zilele trecute, la Brăești. Un bărbat de 36 de ani, băut și extrem de violet, și-a agresat și amenințat soția de față cu copiii,  ba chiar, în momentul în care polițiștii au fost chemați să îl liniștească, l-a luat în brațe pe cel mai mic, de 11 luni, folosindu-l drept scut pentru a nu fi încătușat de oamenii legii. Au urmat ore întregi de negocieri, timp în care, cu copilul în brațe, agresorul a încercat să îi atace pe polițiști.

Scenele de groază s-au înregistrat zilele trecute la Brăești. Totul a pornit de la un scandal înregistrat într-o familie din localitate. Surse apropiate anchetei spun că bărbatul de 36 de ani, tatăl a 4 copii, toți minori, era cunoscut în sat ca fiind un tip violent, care își agresa des soția. Numai că femeia a îndurat chinul zi de zi, fără a-și reclama soțul la poliție. La fel s-a întâmplat și săptămâna aceasta. Numai că, sătulă de bătăi, femeia a plecat cu copiii la părinții săi, într-un sat învecinat. Băut și pus pe scandal, bărbatul a mers după ea. Și-a amenințat din nou soția și socrii și a reușit să-l ia pe copilul de 11 luni și să plece spre casă. Între timp, mama copilului a sunat la poliție.

“În seara de 17 ianuarie a.c., polițiștii Secției de poliție rurală Pârscov au fost sesizati prin apel SNUAU 112 cu privire la un caz de violență domestică în Brăești. La fața locului s-a deplasat de îndată un echipaj de poliție pentru a verifica cele semnalate, pe o cale de acces către imobilul indicat fiind identificat un bărbat de 36 de ani, care se deplasa pe jos, cu un minor de 11 luni în brațe, acesta manifestând o atitudine agresivă pe fondul unui conflict cu soția”, anunță IPJ Buzău.

Nici la vederea oamenilor legii bărbatul nu s-a domolit, dimpotrivă. Profitând că are minorul în brațe, a început să îi înjure și să îi amenințe și pe polițiști. Au urmat negocieri, polițiștii încercând, în primul rând, să îl pună în siguranță pe cel mic.  Astfel, au acceptat propunerea bărbatului, și anume să îl însoțească până acasă unde urma să le dea oamenilor legii copilul.

“Comportamentul agresiv al bărbatului a continuat și în relație cu polițiștii, cărora le-ar fi adresat injurii și amenințări cu acte de violență și ar fi încercat să-i agreseze.  Bărbatul ar fi profitat de faptul că ținea în brațe minorul, pentru a îngreuna intervenția polițiștilor.”

Însă, scandalul a continuat și aici. Extrem de violent, nelăsând copilul din brațe, a încercat să îi atace pe polițiști cu tot felul de cuțite și răngi. Întreg coșmarul prin care a trecut cel mic, fără a avea vreo vină, c s-a încheiat când a sosit mama lui iar bărbatul agresiv a fost de acord să îi dea ei copilul, cu condiția ca polițiștii să plece. Când l-au văzut pe copil în siguranță, polițiștii au intervenit și l-au imobilizat pe tatăl agresiv.

“Au fost dirijate forțe suplimentare la fața locului, iar in momentul în care intervenția nu a mai prezentat risc pentru copil, acesta fiind în siguranță, bărbatul a fost imobilizat și a fost înlăturată starea de pericol. Pe numele său, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu și au demarat cercetări pentru violență în familie.  De asemenea, în data de 18 ianuarie a.c.,în urma probatorului administrat și a plângerii formulate de către doi dintre polițiștii care au intervenit la cazul de violență domestică, Parchetul de pe lângă Judecătoria Pătârlagele a dispus continuarea urmăririi penale față de agresor pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj, totodată fiind luată măsura reținerii față de acesta pentru 24 de ore. Ieri, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru 30 de zile.”