Actualitate

(FOTO&VIDEO) Vin banii la Dâmbroca! Ce sume vor primi oamenii afectați de inundații și ce măsuri au luat deja autoritățile

În urma inundațiilor din Dâmbroca, autoritățile au continuat seria măsurilor luate pentru a ajuta familiile afectate. După evaluările care au avut loc în teren, astăzi Daniel Țiclea, prefectul județului Buzău a anunțat public că oamenii vor fi despăgubiți.

Rețeaua de canale din intravilanul localității era degradată, canalele fiind colmatate, astfel că, în urma ploilor abundente, apa nu a mai avut puncte de scurgere și a intrat în casele și gospodăriile oamenilor. Proprietățile, în funcție de așezarea lor geografică, au fost afectate în mod diferit. Cei care au avut gospodăriile în zone joase sunt cei mai afectați și vor fi și cei care vor primi sumele cele mai mari. Banii vor fi alocați prin Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială.

Casele afectate sunt 15 la număr și toți proprietarii vor primi sume începând cu 7.000 de lei și ajungând la 10.000 de lei. Mâine, reprezentanți ai Prefecturii vor merge din nou la Săgeata și Vadu Pașii pentru a vedea ce nevoi mai au oamenii din zonă pentru ca viața lor să revină treptat la normalitate.

În același timp, reprezentanții ANIF Buzău au trimis specialiști la fața locului pentru a reuși să unească rețeaua de canale ce aparțin primăriei cu canalele ANIF, iar documentația a fost trimisă deja la București. După ce reprezentanții Primăriei Săgeata vor decolmata propriile canale și acestea se vor uni cu rețeaua ANIF, se va elimina riscul inundațiilor în zonă.