Actualitate

Lucrări de artă, în valoare de 40.000 de euro, donate Muzeului Județean

Donație impresionantă făcută de o artistă româncă, stabilită de peste patru decenii în Germania. Este vorba despre patru lucrări de artă cu o valoare totală de peste 40.000 de euro. Operele de artă aparțin Liane Axinte, o artistă care nu-i este străină publicului buzoian iubitor de artă, lucrări care-i poartă semnătura putând fi admirate și la Muzeul în aer liber ”Tabăra Măgura”, unde artista a creat în 1970 și 1975.

”Astăzi a ajuns la Muzeul Județean Buzău, tocmai din Germania, una dintre cele mai importante donații pe care instituția noastră a primit-o în ultimele decenii. Este vorba despre patru lucrări de artă: Cealaltă casă, Cu toate pânzele sus, Construcție, La mere oise in Luna, cu o valoare totală de peste 40.000 euro, semnate Liana Axinte Muzeul. Donația a fost făcută chiar de către artista româncă, aflată începând cu anul 1982 în Germania”, informează directorul Muzeului Județean, Daniel Costache.

Lucrările ajunse astăzi la Muzeul Județean Buzău vor face obiectul unei prezentări temporare, urmând ca ele să întregească spațiile expoziționale de bază. Publicul buzoian le va putea admira, cel mai târziu începând cu luna iulie.

Liana Axinte s-a stabilit în Germania, iar din anul 1984 a devenit membră a Asociației Artiștilor Germani.

În prezent lucrări ale artistei se regăsesc în parcuri și clădiri publice, în muzee și colecții private din România, Germania, Ungaria, Franța, Canada etc.