Actualitate

(FOTO&VIDEO) Vitezomanii, în vizorul polițiștilor. Zeci de permise reținute

Drumurile de mare tranzit au fost împânzite ieri de polițiști care au desfășurat ieri o acțiune pe linie rutieră. O amplă acțiune organziată pe DN2E85 i-a vizat în primul rând pe vitezomani, întrucât viteza excesivă este una dintre principalele cauze în producerea accidentelor rutiere grave, astfel că mai multe radare au fost amplasate în cascadă. Concomitent, traficul pe DN2E85 a fost monitorizat și de la înălțime, cu ajutorul elicopterului aparținând Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne.

Neregulile au apărut chiar din primele minute ale acțiunii. Pe „Drumul Morții” a fost înregistrat și recordul de viteză de duminică. Un conducător auto a fost depistat rulând cu viteza halucinantă de 190 km/h în proximitatea localității Racovițeni.

“Cea mai mare viteză – 190 km/h a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui
conducător auto de 41 de ani, din județul Alba, depistat la volanul autoturismului pe
DN2E85, în afara localităţii Racovițeni.”

În ceea ce privește abaterile de la limitele de viteză în interiorul localităților, cea mai mare viteză a fost de 131 km/h în localitatea Limpeziș, tot pe DN2 E85.

Un șir lung de nereguli au fost depistate pe DN2 E85 în județul Buzău. Aproape 40 de șoferi au fost lăsați pietoni, cei mai mulți din cauza vitezei excesive.

Cea mai mare viteză în localitate – 131 km/h a fost înregistrată de aparatul radar
în cazul unui şofer de 42 de ani, din județul Bacău, depistat la volanul autoturismului pe
DN2E85, în localitatea Limpeziș.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 76 de sancțiuni contravenționale, dintre care 61 pentru viteză și au fost reținute 37 de permise de conducere pentru depășirea limitei de viteză.

Ac’iuni pe linie rutieră au avut loc și pe alte șosele din județ. Atât vitezomani, cât și șoferi șoferi care au consumat băuturi alcoolice înainte să se urce la volan au fost trași pe dreapta.

Cea mai mare valoare indicată de aparatul etilotest – 1,41 mg/l alcool pur în aerul
expirat a fost înregistrată în cazul unui şofer de 46 de ani, din Brădeanu, care a a fost
depistat conducând autoturismul pe Dj 203D, în localitatea de domiciliu, deşi consumase băuturi alcoolice.

În total, au fost aplicate 266 de sancțiuni, au fost reținute 70 de permise pentru depășirea vitezei regulamentare și 15 pentru depășiri neregulamentare.

Polițiștii rutieri au aplicat 266 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea
regimului legal de viteză și au reținut 70 de permise de conducere pentru această abatere. 15 permise de conducere au mai fost reținute pentru depășirea neregulamentară,
nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului, circulația pe sensul opus de mers,neacordarea priorității de trecere și neprezentarea în termen de 24 de ore la sediul poliției în urma unui accident rutier soldat doar cu pagube materiale.