Actualitate

O nouă săptămână cu vreme caniculară. Când scăpăm de arșiță

Urmează o nouă săptămână caniculară în județul Buzău. De luni și până duminică, temperaturile se vor menține cu câteva grade bune peste pragul de 35 de grade, ceea ce va face ca în cursul după amiezii aerul să devină aproape irespirabil. Nici pe timpul nopților nu va fi mai bine, pentru că mercurul din termometre se va opri în jurul valorii de 20 de grade.

Meteorologii au emis luni, 21 august, o avertizare cod galben de caniculă valabilă și în ziua de marți, 22 august.

“În intervalul menționat valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, iar în zonele de câmpie și local în cele de deal și podiș va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar minimele se vor încadra între 17 și 24 de grade.

Notă: Valul de căldură va persista, în cea mai mare parte a țării, pe tot parcursul săptămânii”, anunță ANM.

Arșița se va domoli abia de la începutul săptămânii viitoare.

“Vremea va fi caniculară, cu frecvență mai mare în zonele de câmpie, până în jurul datei de 29 august, apoi se va răci treptat în toată regiunea. În acest context, regimul termic diurn mediat regional va porni de la 36 de grade și va ajunge la 30 de grade, iar cel nocturn se va situa între 20 și 16 grade.

Averse își vor face apariția pe arii restrânse, cu precădere după-amiaza, mai ales în zonele de deal”, se arată în prognoza meteo pe următoarele două săptămâni.

Sursa meteoromania.ro