Actualitate

FRIG ÎN ȘCOLI! Unde încă se lucrează la sistemul de încălzire. Noutăți de la Școala 11

Afară frig, în școală frig. Este situația prin care trec mii de elevi din municipiul Buzău care încă nu au căldură în sălile de curs. Cauzele sunt, pe de o parte, întârzierea lucrărilor pentru montarea sistemelor proprii de încălzire, iar pe alta parte, pentru unitățile rămase branșate la RAM Termo Verde, problemele apărute la instalațiile de încălzire.

Pe lista unităților unde nu este, deocamdată, posibilă furnizarea agentului termic sunt atât școli generale cât și licee, iar asta înseamnă un număr foarte mare de copii cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, elevi care învață de la clasa 0 și până la clasa a 12-a.

”La Colegiul B. P. Hașdeu se rezolvă astăzi. Mai sunt câteva probleme cu rețelele interne descoperite după ce s-a drumul la căldură cum ar fi la Liceul Moisil unde, cel mai probabil, se vor înlocui caloriferele. la Colegiul Agricol am avut mai multe probleme birocratice dar din 4 decembrie ar trebui pusă în funcțiune centrala proprie. La fel la Liceul de Arte ar trebui să avem lucrarea terminată pe 15 decembrie, dar aici s-a rămas la sistemul centralizat. Mai avem o problemă la Liceul ”Henri Coandă” pe care sperăm să o rezolvăm foarte repede. LA Școala 6 suntem un pic întârziați și sperăm să rezolvăm în câteva zile și tot până la sfârșitul acestei săptămâni să finalizăm și la Școala nr 12”, a explicat Toma.

Constantin Toma, primarul municipiului Buzău

De luni se reiau cursurile la Școala 11

Cele mai mari probleme sunt la Școala Gimnazială numărul 11 unde învață aproape 2000 de elevi. Aici, cursurile sunt deja suspendate de câteva săptămâni, mai întâi din cauza numărului de cazuri COVID-19 și ulterior, pentru încă 4 săptămâni, din cauza lucrărilor din școală. Totuși, edilul spune că de luni mai bine de jumătate dintre copii ar putea veni la școală.

”La Școala Nr. 11 pentru 1.300 de copii se va da drumul luni, urmând ca în două săptămâni să se rezolve și cu lucrarea care va permite practic să vină toți copiii săptămânal la școală . La Școala Nr. 11 avem o dublă investiție. Una dintre ele este pe fonduri europene  și o alta a primăriei Buzău și din păcate din cauza virusului SARS- CoV-2 s-au suprapus lucrările și suntem în această situație”, spune primarul Constantin Toma.

Edilul promite că toate problemele pot fi rezolvate, echipele sunt pe teren, iar în cel mai scurt timp, în funcție de complexitatea lucrărilor, toate unitățile de învățământ vor avea căldură.

„După cea mai mare investiție care s-a făcut vreodată în sistemul de încălzire în școli , respectiv în 27 de școli, grădinițe s-au făcut investiții de circa 4 milioane de euro. Mai avem mici probleme . Lucrările au fost de foarte mare anvergură . Nu știi niciodată ce găsești pe teren . Suntem aici și să le rezolvăm”, a dat asigurări primarul municipiului Constantin Toma.

Constantin Toma, primarul municipiului Buzău

În ceea ce privește furnizarea agentului termic pentru cele 5000 de apartamente branșate la RAM Termo Verde, edilul dă asigurări că nu sunt probleme și că de la 1 noiembrie toți buzoienii branșați au căldură în locuințe.