Actualitate

Funcția de director medical, o pălărie mult prea mare. Ce se întâmplă în spitalele din județ

Spitalele din județul Buzău au scos la concurs mai multe posturi și fac angajări, dar organizează concursuri și pentru ocuparea unor funcții de conducere. De exemplu, în această perioadă trei dintre spitalele din Buzău au scos la concurs postul de director medical, o poziție cheie într-o unitate medicală, care însă de cele mai multe ori nu atrage niciun doritor. Așa e și acum, pentru că nu au atras niciun candidat.

O dovedesc și cele două concursuri organizate în această perioadă la spitalul din Râmnicu Sărat și la spitalul din Nehoiu. Pentru niciunul dintre cele două posturi nu a fost depus niciun dosar, semn că nu există niciun candidat care să-și dorească funcția respectivă.

Diferă însă motivele pentru care funcțiile sunt scoase la concurs. De exemplu, la Spitalul din Râmnicu Sărat postul a fost ocupat din 2013 și până la finalul lunii august anul acesta, când i-a expirat mandatul, de Felicia Vasile. De această dată însă, Felicia Vasile nu și-a depus dosarul ca să dea concurs pentru a ocupa în continuare funcția de director medical. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Râmnicu Sărat, Alex Boteanu, a precizat, pentru sansanews.ro, că nimeni nu s-a arătat interesat să participe la concursul pentru funcția de director medical.

În această situație, tot purtătorul de cuvânt a explicat că în august mandatul Feliciei Vasile a fost prelungit cu 30 de zile, până la organizarea concursului, însă dat fiind faptul că nu s-a înscris nimeni, cel mai probabil Primăria Rm. Sărat va trebui să decidă cine va ocupa, până la organizarea unui alt concurs, funcția de director medical interimar.

Reporterii șansanews.ro au încercat să o contacteze pe Felicia Vasile în vederea obținerii unui punct de vedere, însă până la ora publicării acestui material, nu a putut fi găsită.

Cu totul alta este situația la Spitalul Nehoiu. Aici, potrivit managerului Sergiu Remisovschi, sunt ani buni de cânt instituția funcționează fără director medical. Funcția nu este ocupată tocmai pentru că impune o responsabilitate mare. Directorul medical răspunde inclusiv de chestiunile administrative, iar preluarea acestei funcții face ca medicul ce devine director medical să piardă sporul de secție. Cu alte cuvinte, e o funcție ce nu pare deloc avantajoasă din punct de vedere financiar.

De asemenea, în această perioadă a fost scos la concurs și postul de director de îngrijiri în spitalul de la Râmnicu Sărat. Pentru acesta a fost totuși depus un dosar de înscriere la concurs.