Actualitate

(VIDEO) A pozat în Romeo și a exploatat Julietele. Ce a pățit buzoianul

A decis să facă rost de sume mari de bani, într-un timp scurt, fără prea mult efort, dar în final a ajuns după gratii. Un bărbat din municipiul Buzău a atras cel puțin două tinere prin bine-cunoscuta metodă “Loverboy”, le-a convins să își vândă trupurile pe bani, ajungând să strângă în circa 4 ani aproape 80 000 de euro. Numai că, între timp, polițiștii au aflat de afacerile buzoianului și i-au dat planurile peste cap.

Potrivit primelor cercetări efectuate de polițiști, buzoianul de 34 de ani ar fi reușit să convingă o tânără de 33 de ani, din municipiu, și o ilfoveancă de 20 de ani, că el s-a îndrăgostit de ele și vrea să își întemeieze o familie. Ulterior, după ceva timp, după ce le-a câștigat încrederea, le-a convins să se prostitueze, pentru a face rost de bani. Postau anunțuri pe site-uri de specialitate pentru a găsi clienți, atât în țară cât și peste granițe.

“Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2018 și până în prezent, folosind metoda „Loverboy”, bărbatul ar fi determinat şi ar fi înlesnit practicarea prostituției de către cele două tinere, pe teritoriul României, Elveției și Italiei. În acest mod, bănuitul ar fi obținut foloase, fiind estimat un prejudiciu de 80.000 de euro.  Persoanele ar fi postat anunțuri prin intermediul site-urilor de specialitate, iar activitatea infracțională s-ar fi desfășurat în diferite unități de cazare cu regim hotelier”, anunță IPJ Buzău.

 Deși fetele au aflat una de cealaltă, au continuat relația cu buzoianul și întâlnirile cu clienții. În cele din urmă, polițiștii au aflat despre activitățile acestora și au descins la locuințele celor 3.

“Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Buzău, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au pus în executare 6 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Buzău, în cadrul unui dosar penal de proxenetism, la imobile utilizate de un bărbat și două femei, cu vârste cuprinse între 20 și 34 de ani, din Buzău și Ilfov.  Poliţiştii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 1.700 de lei, telefoane mobile şi înscrisuri.De asemenea, a fost indisponibilizat un autoturism.”

La finalul perchezițiilor, cele două fete și bărbatul din Buzău au fost duși la audieri. Proxenetul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, în vederea punerii în mișcare a acțiunii penale și arestării preventive.

Potrivit unor surse, buzoianul  ar mai fi comis astfel de fapte și în trecut, trimițând fete să se prostitueze în Franța.