Actualitate SPORT

Gabriel Burtănete sare pentru o nouă medalie! Gimnastul buzoian, singurul român calificat în finalele pe aparate la Campionatul European

Sursa foto Fb/ Burtanete Gabriel

Weekend important pentru gimnastul buzoian Gabriel Burtănete. Duminică va concura la sărituri în finala Campionatului European ce se desfășoară la Munchen. Gimnastul buzoian a bifat, zilele trecute, o nouă reușită de senzație: s-a calificat în finalele pe aparate, la sărituri, la  Campionatul European ce se desfășoară la Munchen. Reușita este cu atât mai lăudabilă cu cât aceasta este prima competiție de seniori la care participă.

Gabriel Burtănete este singurul gimnast român care s-a calificat în finala pe aparate, obținând al treilea punctaj la sărituri, o medie de 14.733. Pentru Gabriel, aceasta este prima finală de seniori la care concurează.

“Sunt foarte mulțumit de rezultat. Am avut emoții dar mi le-am controlat. “E primul concurs oficial la seniori. Vreau să mi fac treaba cât mai bine, e prima mea finală și poate iau și o medalie, de ce nu”, a declarat Gabriel la finalul calificărilor.

Pe de altă parte, antrenorul Marius Berbecar s-a declarat mândru de Gabriel Burtănete și este convins că duminică poate face o mare surpriză.

“E un gimnast care știe ce are de făcut. A muncit foarte mult. În 8 luni să progresezi atât de mult, să afișezi la primul Campionat European de senitori 2 sărituri cu dificultate diferită, e clar că a muncit pentru lucrul ăsta și o să fie și mai ambițios în finală.”

Finala pe aparate va avea loc duminică.