Actualitate

(Galerie FOTO) Alpinistul Gabriel Băicuș, aproape de visul celor mai înalte culmi din Himalaya

Gabriel Băicuș, alpinistul din Nehoiu plecat în expediția în care și-a propus să escaladeze două vârfuri din Himalaya, în 24 de ore, este foarte aproape de visul său. În prima zi de Paște, buzoianul a postat un mesaj pe pagina de socializare prin intermediul căreia își ține la curent urmăritorii. Gabriel Băicuș anunță că se pregătește de o nouă etapă în aclimatizarea pentru vârfurile Everest și Lhotse pe care și-a propus să le escaladeze în decursul a 24 de ore.

”În ziua de Paște, revin cu vești direct din tabăra de bază Everest, unde am petrecut deja 2 nopți și unde ne pregătim de următorul pas în aclimatizarea pentru cele două vârfuri de peste 8000 m: Vârful Lobuche (6119 m). Mâine, plecăm spre tabăra Lobuche și, în următoarea zi, ajungem pe vârf. Stați aproape, abia aștept să vă  trimit noi poze de la super înălțime” scrie Gabriel Băicuș.

Până acum, expediția a decurs fără prea mari probleme. O toxiinfecție i-a dat ceva bătăi de cap alpinistului, dar a fost depășită fără complicații.

Gabriel Băicuș, alpinist experimentat, și-a propus să fie primul român care să escaladeze două dintre cele mai înalte vârfuri ale lumii, în decurs de 24 de ore: Everest și Lhotse, aflate al peste 8500 m altitudine.