Actualitate SĂNĂTATE

Gestul care îți poate salva viața, indiferent dacă ești gazdă sau musafir

Se spune că, atunci când ai musafiri, nu e politicos să-i pui să se descalțe la ușă. Totuși, dacă zilele acestea primiți în vizită rude sau prieteni, e cazul să nu-i lăsați să intre încălțați. Același lucru e valabil pentru oricare dintre noi: când venim de afară, trebuie să ne descălțăm și să nu intrăm în casă cu încălțările murdare.

Un grup de specialiști americani a realizat un studiu referitor la modul în care oamenii își contaminează locuințele cu elemente chimice din exterior.

Potrivit medikatv.ro, încălțările pot fi o sursă de infecții, pentru că tălpile pantofilor pot conține nu doar praf, noroi sau alte murdării, ci și o mulțime de microorganisme, unele extrem de periculoase și rezistente la medicamente.

Ne-am concentrat atenția în ceea ce privește examinarea mediului interior. Încă nu am definitivat toate concluziile, dar dacă întrebarea este a sta încălțat în casă sau a vă descălța la ușă, recomandarea noastră este pentru a doua variantă”, au declarat specialiștii care au realizat studiul.