Actualitate

Gata cu coșmarul din trafic, la Mărăcineni! Ce s-a întâmplat la podul de la Mangă

S-a terminat, în sfârșit, cu cozile infernale care se formau la Mărăcineni, în punctul cunoscut drept ”Podul de la Mangă”. Au fost ridicate restricțiile de circulație după ce drumarii au ajuns cu lucrările în punctul în care au putut îndepărta semaforul și lăsa circulația să curgă fără vreo interdicție.

La podul de la Mangă, lucrările de reabilitare au început în luna martie a acestui an. În decursul celor 7 luni cât a ținut șantierul, în zonă s-au format zilnic cozi interminabile, spre disperarea șoferilor care tranzitau zona. Cel puțin la orele de vârf din zi, dimineața și după amiaza când oamenii veneau de la serviciu, în zona respectivă cozile de mașini se întindeau pe kilometri întregi. Iritați din cauza timpului pierdut în trafic, unii șoferi au rămas pietoni pentru o vreme după ce au depășit coloana de mașini care aștepta la semafor sau au trecut pe roșu și au fost surprinși de polițiștii mobilizați la ”Mangă”.

Acum, semaforul ce a fost amplasat în zonă a fost înlăturat pentru că nu mai este necesară controlarea traficului.

Lucrările pe pod nu sunt însă finalizate. Conform primarului comunei Mărăcineni, Constantin Dumitru, mai sunt de instalat bordurile pentru delimitarea pistei de bicicliști, pe lângă o asfaltare suplimentară a carosabilului cu un strat de uzură. Aceste lucrări vor fi efectuate până la finele lunii decembrie.