Actualitate

Din rău în mai rău. 153 de clase cu circa 3700 de elevi buzoieni, în on-line din cauza coronavirusului. Cum merge vaccinarea anti-COVID a copiilor, la Buzău

153 de clase și circa 3700 de elevi din județul Buzău sunt în on-line după apariția unor cazuri de COVID fie în rândul copiilor, fie al cadrelor didactice,  iar situația se schimbă din rău în mai rău, de la o zi la alta.

La Buzău, crește zilnic numărul claselor care trec în on-line. La nivelul județului, sunt în online, conform celor mai recente raportări, 153 de clase. Adică, circa 3700 de copii care au fost trimiși acasă, după apariția unor cazuri de COVID în rândul colectivităților școlare.

 „Majoritatea covârșitoare a cazurilor, această transmitere, nu este datorată școlii și nu se desfășoară în școală, dar trebuie să gestioneze școala, din păcate,”a declarat șeful ISJ Buzău, luni seară, la Focus Tv.

Pe de altă parte, puțini sunt părinții care și-au dat acceptul pentru imunizarea copiilor lor:

 „La acest capitol, nu stăm bine, stăm destul de rău, după părerea mea. Din aproximativ 5000 de chestionare, și-au exprimat intenția de vaccinare 160 de părinți. De asemenea, avem 900 de elevi care sunt vaccinați de la sfârșitul anului școlar trecut, dar și începutul acestui an, și aici ne referim în special la cei peste 18 ani, dar 160 de acorduri de vaccinare sunt foarte puține. E drept că sunt în jur de 3000 de nehotărâți, deci, care nu au spus nu, diferența fiind cei care au respins ideea în totalitate. Nu cred că sunt problema elevii, este problema părinților, pentru că nu elevii sunt responsabili de sănătatea părinților sau a bunicilor, ci mi se pare mie că e puțin cam invers.”

În ceea ce privește testarea copiilor în școli, șeful ISJ Buzău a declarat la Focus Tv:

„Avem asigurate teste pentru elevi și personal. În urma discuțiilor și colaborării foarte bune cu DSP-ul, specialiști care au fost întotdeauna deschiși și receptivi, au fost asigurate și testele și testările de fiecare dată când s-a impus, mă refer la situațiile mai numeroase care se înregistrează, de exemplu, la Școala 11, la Liceul Pedagogic.”

Între timp, marți, 5 octombrie, toți elevii si totii profesorii sunt acasa pentru că e Ziua Educației.