POLITICĂ

GEORGE SAVA, DIN FRUNTEA PSD, ȚUȘTI BRUSC, LA ALDE! Taina plecării

După un tur prin administrația locală și centrală, unde a deținut, pe rând, de la funcția de subprefect și, apoi, prefect, secretar de municipiu, și, la nivelul Ministerului Agriculturii pe cea de secretar general adjunct, pesedistul George Sava a cotit-o spre ALDE. De câteva luni, Sava nu a mai prins nicio funcție, căci partidul care l-a ajutat să acceadă în fiecare funcție publică, PSD, a trecut în opoziție. Aspirațiile sale politice și, mai ales, cele pentru o funcție într-o instituție publică nu s-au împăcat cu ultimele evoluții ale partidului care l-a ”răsplătit” cu tot felul de ”culcușuri” și s-a despărțit, fără prea mari valuri, de PSD. Anunțul care a oficializat divorțul a fost postat de Sava pe Facebook, acolo unde și-a creat și o pagină publică așa cum are orice politician cu aspirații.

”Până acum, în viață și în cariera profesională am avut parte de multe provocări, de situații delicate, cunoscând oameni deosebiți. Am pus pe picioare proiecte, am participat la altele, dar am și finalizat o mare parte din ele. Însă am fost mereu aproape de oameni, atent la #nevoile și #ideile lor!…

Totuși, ca să fiu extrem de onest, cel mai bine m-am simțit aici, acasă la #Buzău, lângă voi – oameni minunați, #harnici și #hotărâți! Aici în cei peste 20 de ani de activitate am văzut cum se schimbă județul și pot spune că am contribuit, într-o mică măsură, și eu la aceste schimbări.
Îmi doresc ca noi, #cetățenii #buzoieni, să beneficiem de mai multă bunăstare în anii ce vor urma! De aceea, consider că este obligația mea să întorc în județul în care m-am născut și m-am pregătit, toată priceperea mea în #domeniul #administrativ.

Așadar, începând de azi am decis să intru într-un #proiect #politic, împreună cu o mână de oameni hotărâți! După luni de analiză și discuții aplicate, ulterior în urma unor întâlniri cu domnul președinte Călin Popescu Tăriceanu, am decis să mă alătur #familiei #ALDE (Alianța Liberalilor și Democraților Europeni), acceptând poziția de #Secretar #Coordonator al #Filialei #Buzău, o filială județeană pe care o reconstruim de la 0!”

Surse politice spun că George Sava va ataca președinția Consiliului Județean, la alegerile locale care vor urma. Rămâne ca și PSD să mai fie de acord cu această dorință a sa, pentru că este tot mai evidentă o alianță a social-democraților cu PRO România și ALDE. Dacă nu, George Sava s-ar consola și cu un loc călduț pe la Direcția Agricolă.