Actualitate

GERAR A ADUS CEA MAI GEROASĂ NOAPTE DIN ACEASTĂ IARNĂ! Ce temperaturi record au fost atinse în Buzău

Ger năprasnic în toată țara, recordul fiind atins la Miercurea Ciuc unde mercurul din termometre a coborât până la minus 23 de grade Celsius. Temperaturile au coborât cu mult sub limita înghețului și la Buzău. Cel mai frig a fost la Vintilă Vodă, însă luna lui Gerar a adus temperaturi record și la Bisoca și Lopătari.

sursa foto: Meteo Buzau

Sâmbătă spre duminică a fost cea mai geroasă noapte din această iarnă, însă acesta este doar începutul. România este sub atenționare meteo de ger, valabilă și în următoarele trei zile.

Prima noapte de iarnă în toată regula a adus și la Buzău temperaturi negative record. Cel mai frig a fost la Vintilă Vodă unde, potrivit unei stații meteo private, au fost înregistrate minus 18 grade Celsius.

Ger a fost și la Lopătari. Locuitorii de aici au avut parte de cea mai geroasă dimineață de până acum. La ora 9.00, în comună se înregistrau minus 13,4 grade Celsius.

Temperaturi negative au fost înregistrate și în municipiul Buzău. Potrivit ”Meteo Buzău”, la o stație meteo privată, în oraș s-au înregistrat în această dimineață minus 12 grade Celsius.

Vremea va rămâne deosebit de rece în continuare. De exemplu, la ora 10.00, potrivit ANM, în municipiul Buzău erau minus 8 grade Celsius, în timp ce la Bisoca se înregistrau minus 11 grade Celsius. De asemenea, în zonele de deal și multe din tot județul s-a depus un strat considerabil de zăpadă. De exemplu, la Bisoca stratul de zăpadă măsoară aproape 20 de centimetri.

Meteorologii au anunțat că temperaturile vor continua să scadă, țara noastră fiind până pe 20 ianuarie sub avertizare meteo de ger. Vor fi nopți și dimineți extrem de geroase.

”În intervalul menționat vremea va fi deosebit de rece, iar pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger, la început în nord-vest, nord-est și centru, apoi și în celelalte regiuni. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub – 10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane, îndeosebi din estul Transilvaniei, sub -20 de grade. Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și 0 grade. Local se va semnala ghețuș”, arată informarea emisă de meteorologi.

Mica Publicitate